Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. június 4., péntek

Phoenixben a pokol és a paradicsom

Pokoli meleg lett, és ez még csak 40-43 fokot jelent, lesz még 50 is. Már a medencéhez sem járok le mert nem lehet birni, az erkélyajtot csak korán reggel tartjuk nyitva, de már reggel 9-10 körül olyan meleg van, hogy nem lehet megmaradni medence mellett sem, este 8-kor még 30 fok van. Durva nem? Otthon az volt a bajom hogy imádkozni kellett fél évig egy kis napsütésért, azért hogy nyáron egyszer-kétszer el tudjunk menni strandra, itt meg télen se kell kérni, akkor is alig van olyan nap hogy nem tudok napozni.
Most meg rendesen áldom a felhöket ha félévente megjelennek és pár percre eltakarják a Napot. Viszont amikor már döglödöm a melegtöl mindig eszembejuttatom a magyar teleket és a nyarakat amikor mérgelödtem milyen car idö van, és ekkor egyböl jobban érzem magam és ismét értékelni tudom a pokoli forróságot. Hát igy birjuk itt a meleget.

Azt hiszem ma mégis lemegyek pancsolni kicsit, mert 3 szabadnapomon nem szeretnék végig a lakásban ülni. Kirándulni sem nagyon van kedvem, mert forroság van hacsak nem északra megyünk. Ott kellemes. Hihetetlen milyen sok a különbség. Mig itt 100 F fok körül van, északon Prescott, Flagstaff magasságában akár 20-25 F fokkal is alacsonyabb a hömérséklet, ami pedig azt jelenti, hogy mig itt 36C körül van, addig ott 23-26C.

Közben visszaértünk a medencétöl, összesen másfél órát birtunk, jól lebarnultam megint, szeretem hogy könnyen barnulok.
Láttam egy embert, nem elég hogy azt nem tudtam eldönteni fiu-e vagy lány, de azt sem, hogy kisgyerek vagy felnött. Ezt csak ugy megjegyeztem, mert furcsa élölény volt.

A kaktuszok kezdenek elvirágozni, ugyhogy próbálok igyekezni a fotozással, bár megvan már a sivatagi album, de szeretnék egyet a városi-kerti virágokról is. Remélem tetszeni fog, nagyon igyekszem! Fotozok tüzön.vizen át..... :):)

Fuu olyat találtam a boltban, nem hiszem el.....száritott, szeletelt paradicsom. Ki talál ki ilyesmit? És ki eszi meg???
Guszta mi? Hmm....

1 megjegyzés:

  1. Oktoberben ujra jo ido lesz, vagyis elviselheto. Ilyen melegben kimozdulni sincs kedve az embernek. Esetleg ejszaka, de akkor is inkabb ha tudom, hogy egy kicsit huvosebb eghajlatra megyunk. A hegyekben 20-30fokkal huvosebb van itt is.

    VálaszTörlés