Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. március 14., vasárnap

Kirándulás a Mystery Castle-hoz

Eredetileg a Tovrea Castle-t szerettük volna megnézni, de mivel az zárva volt, és a GPS-nek köszönhetöen kiderült, hogy a Mystery Castle--amit szintén tavaly óta szeretnék megnézni, csupán néhány mérföldre van onnan, igy azt vettük célba.
Mindkettö itt, Phoenixben van egyébként, nagyjából 45 perces autóútra tölünk, a belvároshoz egész közel.


A Mystery Castle egy az 1930-as években épült házikó, aminek fantasztikus története és különleges kinézete van. A történetet megtalálod a weblap Phoenix - Mystery Castle pontjánál, itt csak néhány mondattal írnám le.
Egy Gulley nevü férfi, amikor 1930-ban megtudta, hogy tuberkolózisban szenved, elhagyta feleségét és pici lányát, próbálva megkímélni őket attól, hogy végig kelljen nézniük, ahogy a szeretett apa és férj meghal.

Phoenixbe jött, és egy szeméttelep mellett elkezdett építeni egy kastélyt az ö imádott kislányának, Mary Lou-nak. Az épület különlegessége, hogy az kőből és szemétből épült fel!!


A betegsége annyira elhúzódott, hogy 15 éve jutott a ház építésére, igy aztán volt ideje megépíteni a 18 szobás fantasztikusan érdekes épületet.

A kis Mary Lou a mai napig is ott él, személyesen is találkoztam vele!!!!

Íme pár fotó amiken ott rontom az összképet én is, a többit pedig a weblap fotogalériájában megtaláljátok!



A kilátás a kastély emeletéröl Phoenix belvárosára egyszerüen csodálatos!
Ha esetleg már olvastad a weblapon lévö erröl szóló részt, akkor szólok, hogy érdekességekkel toldtam meg, amit szerintem érdemes elolvasni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése