Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. március 3., szerda

Goldfield Szellemváros

Tessék parancsolni! Ahogy igértem, itt van az elmult 4 hét történéseinek legjava!Aztán majd még irogatok hozzá! 


Már régóta meg szeretnék nézni egy szellemvárost, noha nem pont ilyet, hanem elhagyatottabbat, de ez is nagyon érdekes volt!A Goldfield Ghost Town Phoenix keleti részén van, tölünk 1 órás autóútra. 



Itt ülök a börtön és a bitófa árnyékában...

Szétnézelödés.....
A város egykor a környéken lévö rengeteg aranylelöhely miatt vált felkapottá, az aranybánya egy része még mindig látszik. Aztán ahogy az lenni szokott, az arany elfogyott, a város pedig kihalt. Érdekes kiruccanás volt! Több fotot a weblap galériájában találtok!

14 megjegyzés:

  1. Ez a város érdekes.Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. úgy tűnik hogy ez még egy valódi szellemváros amit nem "népesíttek" be az eladók meg a szállodaipariak mint pl Calico-t stb Az érdekel hogy ott hogy oldják meg a közlekedést? Úgy értem hogy ott is vannak benzinkutak és elviszik az olajat oda a kamionok vagy hogy van ez?

    VálaszTörlés
  3. Hogy érted hogy hogy oldják meg a közlekedést???Milyen olajat milyen kamionok??? Na ezt totál nem értem....

    VálaszTörlés
  4. Egyébként ez a szellemváros amint látod restaurálva van, ami azt jelenti valamiböl fenn is tartják, vagyis vannak üzletek a felujiott épületekben, van muzeum, bányalátogatási lehetöség (megintcsak pénzért), lehet lovagolni és vonatozni a kisvasuton. Ha jol sejtem te a szellemvárost a semmi közepén képzeled el mindenféle ut és ember nélkül. Nos ilyenek is vannak, de azok nem igy néznek ki, az olyanokban csak romokat látsz meg egy fickót aki pénzt szed azért hogy megnézz két összeszakadt viskót.Ott nincs semmi csak 1-2 romos épület. Egyébként szerintem érdekes az is, csak azért igy irtam le mert általában ez a reakcioja az embereknek. A weblapon olyan is volt feltéve, majd felteszem ide is ha akarod.

    VálaszTörlés
  5. oké...úgy értem hogy a benzint ugye kamionok elszállítják a benzinkúthoz,ott beszívattyúzzák és a kamionos továbbáll...és akkor a szellemvárosok közelében nincsenek benzinkutak? mert valahogy el kell jutniuk a parkolóig és onnan vissza is
    és akkor(mivel Amerikában lehet hogy ilyen is van) elszállítják az Isten háta mögötti szellemváros melletti/közeli benzinkúthoz az olajat
    remélem hogy mostmár érthetően megfogalmaztam
    Üdv Bence

    VálaszTörlés
  6. A Goldfield Ghost town Apache Junction város mellett van, be van épülve a környék. Az "Isten háta mögötti szellemvárosok" pedig ahogy irtam általában csak romok, az "Isten háta mögött" ismét téged idézve..:):):) Nincs semmi a romokon kivül, de ez nem jelenti hogy a világ végéig kell menni a következö városig ahol van benzinkut. Megvannak azok a romok benzinkut nélkül is.:):)

    VálaszTörlés
  7. oké így már tiszta :)
    és még azt szeretném kérdezni hogy ott nincsenek olyan régi autóroncok? tehát ilyen elrozsdásodott kasztnik meg ilyenek
    és ha vannak ilyenek akkor azok ott a felújított vagy nem felújított szv-kban vannak?

    VálaszTörlés
  8. Fogalmam sincs mi az az szv, de ha megnézed a galériában a fotoalbumát, akkor ott fogsz látni autoroncsot.

    VálaszTörlés
  9. Ó és a rendörauto amiröl beszéltem Chevrolet Tahoe.

    VálaszTörlés
  10. szellemváros és az komoly hogy egy olyan tankot használnak a rendőrök??

    VálaszTörlés
  11. Milyen tank? A Tahoe?Nem olyan nagy az...itt sokkal nagyobb a legtöbb kocsi mint M.o.-n. Az én Honda CRV-m törpe a legtöbb itteni auto mellett.

    VálaszTörlés
  12. http://www.davophotographic.com/_248-588-9600_/images/chevy/2005_Chevy_Tahoe_Front.jpg
    ne mondd már hogy ez nem nagy :D Aaz amerikai autók nagyrészét ismerem és lehet hogy van Ő nála is nagyobb autó de az már egy teherautó:
    http://www.usageorge.com/Wallpapers/Automobile/wallpaper/Ford-F-650.jpg
    akkor ilyenre gondoltál? Ő még a Chevynél is nagyobb de pl a Cadillac Escalade meg a GMC Yukon ugyanazok és mindegyikőjük ha jól tudom ugyanarrra a padlólemezre épül(amelyikre a Tahoe is,úgyértem)
    és ugye nem tervezik az olyan roncsok elpusztítását,újrafelhasználását,amik ott a szellemvárosokban vannak?

    VálaszTörlés
  13. az elsö linkben lévö lesz az. hát nem tudom milyen autokat ismersz, de vannak nagyobbak. Nem vitázom...tök mindegy. A szellemvárosok nemzeti emlékek, vagyis ami benne van is az.

    VálaszTörlés