Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. május 24., hétfő

Tempe Market Place

Néhány napja ellátogattunk egy Tempében lévö (Tempe PHX elövárosa) hát tulajdonképp plázába, de ez a pláza szabadtéri. Nem értek hozzá és nem is szeretem az ilyen shoppingolos helyeket ezért nem tudom milyen névvel illessem. Csomo üzlet egymás mellett mint egy épületben de mégis szabadon. Na mindegy...lényeg hogy lehet vásárolni....
Szóval szeretném megmutatni nektek, hogy néz ki egy ilyen hely itt. Szerintem érdekes.
Ami tetszik benne, hogy az ilyen helyeken egész nyáron hideg vizet permeteznek az emberekre, a következö 4 foton látszik egész jól:

A gyerekeknek szinte strandot alakitottak ki, ahol pancsolhatnak

A felnöttek pedig ilyen fotelokban pihenhetnek, iszogathatnak


Persze azon kivül hogy kávéházak, éttermek is vannak
A kedvenc könyvesboltom Barnes and Noble

És egy szinpad, merthogy koncertek is szoktak itt lenni

Igazán látszik, hogy mindent megtesznek a vásárlókért. Ha bemész egy üzletbe az elsö pillanatban érzed, hogy az eladó van érted és nem forditva, ahogyan otthon a legtöbb helyen.  Ja és azt még nem is emlitettem, hogy itt is van térkép az üzletekröl, de nem akármilyen! Egy nagy reklámtáblának néz ki az egész egy oszlopra szerelve. A "reklámtábla" maga a térkép, ami érintöképernyös. Itt egyszerüen megtalálod amit keresel. Hihetetlenül modern.

2 megjegyzés:

  1. Szia Niki! Gyönyörűek a kaktuszok. :) Egyébként nekem minden beszámolódon feltűnik, hogy milyen tisztaság van mindenfelé, még a legrejtettebb helyeken is. Ez egész Amerikára jellemző?
    Tibi

    VálaszTörlés
  2. Szia Tibi!
    Igen, ahol eddig jártam mindenhol tisztaság volt. Ritkán látok az ut szélén egy-egy eldobott kólásdobozt vagy zacskót, de ez tényleg ritka. Itt PHX környékén, Arizonaban tisztaság van, gondolom más államokban is, nem csak itt.Nevadából és Californiábol láttam egy-egy kis darabot, ott is rend volt.

    VálaszTörlés