Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. július 1., csütörtök

sweet 16

A sweet 16-rol epp most hallottam, a kolleganom ugyanis hivatalos egy ilyen unnepsegre.
Fiuk illetve lanyok 16. szulinapjanak megunnepleserol szol, ami legalabb akkora felhajtassal zajlik mint egy eskuvo es ugy is nez ki. A lanyok gyonyoru bali ruhaba oltoznek, mint egy menyasszony. teljesen ugy neznek ki.

A kolleganom ugy meselte, hogy naluk Mexikoban a 15. szulinapot unneplik igy nem a 16.-at, de sok amerikai illetve Amerikaban elo mexikoi is ekkor unnepli, es ugy, hogy a szulinapos meghivja 7 baratjat, mindegyiket egy ellenkezo nemuvel, akik igy 14 fot tesznek ki, a 15.pedig maga az unnepelt. Igy buliznak egyutt, esznek-isznak, tancolnak, meg apa-lanya tanc is van ha lany az unnepelt, mint az eskuvon. A neten viszont nem olvastam errol a 14 plusz 1 forol... A szulinapos fotoshoz is elmegy, hogy megorokitsek kioltozve, 16 (vagy 15) evesen.

Erdekes dolog lehet, es emlekezetes is. Egyenlore ennyit tudtam meg a dologrol, de majd meg faggatom a kolleganomet rola, igert nekem egy videot is az unokahuga unnepsegerol! Ha valaki tud tobbet errol a szokasrol, szivesen veszem ha megirja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése