Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. január 15., szombat

Iskolakezdés, whatever people):):)

Ujra megismertünk egy itteni magyar családot, Anett, Vince és a kis Brandon személyében. Teljesen véletlen hogy épp Phoenixben ragadtak le 2 honappal ezelött, és örülök ennek a véletlennek. Ebböl szép barátság lesz!

Ez ugyan nem mondható el a cicáink és Brandon babóca között. A két cicu, Ramses és Bastet elöször érdeklödve figyelték, szaglászták Brandont, aki 3 éves lévén nem nagyon van még tisztában azzal, hogy hogyan kell bánni egy cicuval. Miután körbekergette öket a lakáson néhányszor, a két miau nem gyözött elbujni elöle.

Jövöhét csütörtök lesz az elsö iskolanapom a Mesa Community College-ban. Nagyon izgulok. Már megvettem a régészet tankönyvet, olvasom, de annyi ismeretlen szó van benne, hogy nagyon lassan haladok vele, ezért ugy döntöttem, hogy a matematika vizsgát elcsusztatom tavaszra-nyárra, és csak ösztöl veszem fel a többi tárgyat, amiket ugye csak a vizsga után vehetek fel. Kezdésnek tökéletesen elég lesz ez az egy tárgy, tekintve hogy nem mondhatnám hogy jól beszélek angolul. Májusban lesz belöle vizsga, ha azzal végzek, kezdek el ismét készülni matekból.

Rájöttem egyébként hogy a matektanulásra ugyanolyan nehezen veszem rá magam, mint annak idején iskolában.....és nem kevésbé utálom mint akkor....de most legalább próbálom megkedvelni vagy legalább beletörödni, tudván hogy olyan szakmát választottam, amihez szükségem lesz rá egész életemben...

Összegzésképp: Vagy megtanulom a matekot, vagy lemondok a régészetröl, ami pedig soha nem fordulhat elö. Bár a régészet mellett érdekel a criminal antropology is, ami nem tudom mi magyarul, talán olyasmi hogy bünügyi antropologia?? Nem tudom.... én lennék "Bones" :):):) Mi is a cime magyarul? "Dr Csont?"
Arra a sorozatra gondolok amiben a csajszi csontokat elemezget meg "emberlevet" :):) ami megmaradt gyilkosságokból. Na ö criminal antropologist.

Ez mellett nagyon érdekel a nyelvészet, ezen belül az ókori nyelvek, föleg a sumér, egyiptomi, és mezo/délamerikai nyelvek, mint a maja. Csak ehhez elöbb angolul kéne tudni...:):):):):)

Az egyiptologiát csak megemlitem, pedig az volt az eredeti tervem, de itt nem sok "Horusz"-t látni, ugyhogy arról ha le nem is mondtam, de háttérbe szoritottam, elsö a megélhetési szempont ugyebár...hogy mi az amiböl itt Phoenixben meg fogunk élni.

Az a jó, hogy sok dolog érdekel, ezért biztos vagyok benne hogy bárhogy is lesz, valamit kihozok magamból az évek során....nyelvészet, antropologia vagy régészet...valami majd lesz. Ugyis tanulni fogom mind a hármat, és utközben majd rájövök melyik az amit egész életemben csinálni szeretnék.
Nem is értem hogy lehet, hogy olyan sok embernek fogalma sincs arról hogy mi szeretne lenni,  mert nincs olyan dolog amitöl felcsillanna a szeme, hogy "igen, ezt akarom". Akinek minden mindegy. Mindegy mit dolgozik, mindegy mit csinál ha nem dolgozik. Leül feláll tvt néz és ennyi elég neki, nem vágyik semmi többre.

Volt a multamban olyan ember akit a csajokon és autók nézegetésén kivül totál semmi nem érdekelt....de szó szerint semmi. És azóta sem....nem is tudom hogyan lehet jellemezni egy ilyen embert. Üres. Csak ez jut eszembe. Elfecséreli az életét.

Van akinek ugy suhan el az élete hogy semmit nem csinált és ez jó neki, van aki végigálmodja az egészet, az álmai álmok maradnak, és van aki megálmodja mit szeretne és meg is valósitja az álmait, aztán azon kapja magát, hogy az élete végén még mindig van egy csomo minden amire vágyik, csak már ideje nincs rá....:):) de szerintem ez tök jó. Ha mindig van ami hajtja az embert elöre. Ha az egyik álmom megvalósult, találok egy másikat. Igy szeretném és igy is élem az életemet.
Az álmaim/álmaink megvalósitásával.

Most találtam ezt az idézetet, nagyon tetszik: "Ha megéled az álmaidat, sosem kell felébredned!"


Nem gondolom, hogy gyerekes dolog álmodni, söt szükség van az álmokra, de csak ugy, hogy teszünk is azért hogy megvalósuljanak. Üres ember aki nem álmodik, de az sem jobb ha álmodik és nem tesz azért hogy valósággá váljon amire vágyik.
Nem is tudom melyik lehet rosszabb...nem álmodni, vagy megvalósitás nélkül álmodni........hüüü... kitört belölem a filozo - fia és lánya...:):)


Szerintem igy lehet igazán boldog az ember: Sok szenvedéllyel, akarattal és egy kivánságlistával a kezében, aminek a megvalósitását nem a Télapótól, hanem önmagától várja el.

1 megjegyzés:

  1. Ezzel 100%-ban egyetértek!! Úgy kell élni, hogy előtte megálmodod és aztán megvalósítod az álmaidat...így végülis végig megéled az álmaidat... és szerintem ez az igazi Életcél, a boldogság!
    Minden, ami ma létezik a Földön, az valaha egy álom volt valaki lelkében, agyában.... ergo: minden álom megvalósítható, csak akarni kell!!

    VálaszTörlés