Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. október 12., kedd

Megint Grand Canyon

Már ugy járunk oda mint régen otthon a tescoba jártunk tesco gazdaságos ropiért. :)
Elvittük sógornömet, Olgit tegnap. Mint mindig, most is nehezen kaptam levegöt, de szerencsére ezuttal az orrom legalább nem vérzett. Találtam egy tök jó könyvet, a kanyon összes turista utvonalával és kirándulóhelyekkel, ugyhogy végre a weblapra össze tudom irogatni majd ezeket is. Csak idö kell. Annyi könyvet vettem mostanában Arizonáról, hogy nem gyözöm forditgatni.....


Visszatérve a kanyonhoz: Még mindig elbüvöl és akárhányszor megnézném. Föleg mert fotozási szempontból az sem mindegy mennyire süt a Nap, mennyi felhö van (minél több annál jobb), havazás, esö, minden számit és minden alkalommal más a foto hangulata. Legutóbb például sikerült szivárványt és csodaszép naplementét fotoznom, söt, a ködös kanyont is láttuk. Most pedig egy aranyos mókust és egy gyönyörü kék madárkát is sikerült lekapnom.


Vittünk pulcsit, mert számitottunk rá hogy ott ilyenkor már hüvös van, de persze hogy a kocsiban maradt. Nappal kellemes 23 fok körül volt, de késö délutánra eléggé leesett a hömérséklet, hideg volt pulcsi nélkül. Este csupán 3-5 fok körüli volt, de akkorra mi eljöttünk. A hazaút is érdekes volt, megálltunk hopi indián árusoknál, nagyon szép ékszereik, kosárkáik, edényeik vannak. Szivesebben veszem tölük mint a városban, hisz a rezervátum területén saját portékájukat árulva a bevétel egésze az övék marad, nem adóztatja meg az állam. Ha viszont a városban veszem meg ugyanezt, nem elég hogy kissé drágább is, de az indiánok kevesebbet is kapnak belöle. Nagyon kedves emberek. Barátságosak és olyan tiszták. Jó rájuk nézni. Nagyon érdekes volt, hogy a kanyontól kiérve rádioadást kerestem hogy ne aludjak el a volánnál, és csupán egy indián rádióadó jött be, semmi más. Valami indián éjáéjáéjáááá....jött be rajta. Nagyon vicces volt. Persze nem gunyolodom hisz tisztelem öket, csakhát képzeljetek el egy indián törzsi éneklést a rádióban James Blunt meg Michael Jackson helyett. Fura volt.
Ez volt az egyetlen adó, amit fogni tudtam a hegyek között.

Ha valaki itt jár, ajánlom figyelmébe, hogy a nyugati bejáraton menjen be és a keletin ki, mert a keletiböl kifele jövet jobban rálátni a bal oldalon lent található hatalmas szakadék-labirintusra, ahol a kis Colorado folyot is látni ha lekanyarodsz a tábla által jelzett scenic view-hoz.(kilátó) Természetesen a déli peremröl beszélek, nem az északiról.

Jó volt..megint. Jövö héten Vegasba megyünk, de még elötte valoszinüleg beiktatunk egy Sedonát és jó lenne kitalálni valami ujat is, szeretnénk megnézni végre az Antelope canyont és a Zion canyont is. Elöbbi 4,5 óra tölünk, utóbbi viszont elég huzos lesz, Utah szélén van. Nem baj, van rá idönk, egy egész élet. :):)

A képen a sülyedö hajó "sinking ship" láthato arról az oldalrol amelyikröl nem nagyon látszik hogy "sülyed" :):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése