Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. szeptember 5., vasárnap

Kirándulás NON STOP

Fú...fáradt vagyok. De ez jó. Minden nap megyünk valahova, próbáljuk Csillának és Zolinak megmutatni ami ebbe a 10 napba belefér, hogy minél többet lássanak Arizonából.

Fossil Creek utáni napon Phoenix belvárosában, Scottsdaleben, és Old Scottsdaleben voltunk. Meleg volt, nagyon. A belváriosi sétát próbáltuk rövidre fogni ugy, hogy azért lássanak amennyit csak lehet, Orpheum, biróság és egyén szép épületek még belefértek a sétába. Kocsival ugy mentünk, hogy a két belváros egésze látszódjon az autóból.

Ehhez a szépszál mexikoi legényhez itt az épület tövében azért hozzáfüzöm, hogy ö volt az egyetlen ilyen kaliberü megfáradt "turista", azért ez nem jellemzö Phoenixre. Elöször kissé féltem, hogy észreveszi hogy fotozom, de életjelet is alig mutatott szóval  abban a colás pohárban valoszinü nem málnaszörp volt. Vagyis hát remélem hogy nem a meleg tette helyre hanem a pia.

Old Scottsdaleben nézelödtünk, igazi navaho indiánok által készitett babákat és egyebeket láttunk néhol rémisztö árakon.
Nem bánná az ember ha a pénz az indiánoké lenne teljes egészében, de gondolom nem tul sok csöppen le nekik az itt eladott cuccokból.
Próbálgattunk mexikoi kalapokat
Voltunk kaktuszkertben
És flörtöltem egy sexy de igen szótlan mexikoi kaszanovával is..talán nem tetszett neki a mosolyom....:):)
Aztán szépen hazamentünk, és már indultam is ismét munkába. Másnap reggel pedig irány Prescott, Jerome és Sedona hegyei.
Prescottban sétáltunk egyet,

aztán a hegyeken át Jerome szellemvárosba mentünk.

Itt megint fotozás sorozatok, majd Sedonában ájuldozás a piros hegyek látványától. A városban fotozkodtunk sinagua indiánokkal akik ott zenéltek és árulták a lemezeiket,
Aztán Csilla elkapott egy ranger-t is, akinek alig láttam fel a kalapjáig olyan magas volt, vele is kattintottunk egyet

Aztán Slide Rock nevü helyen pancsoltunk kicsit, a Labor Day hétvégéje lévén jó sokan voltak. Ilyenkor nyáron autónként (max.4 fö) 20 dollár a belépö ide, mert ahogy a foton látszik, strandolós hely. Kissé meglepödtem az áron, mert télen mindössze 7 dollárért, vagy ingyen mentünk be.
  Megnéztük a Bell Rockot is, majd hazaindultunk, ekkorra már sötétedni kezdett.

Tul sokat mesélni nem tudok, most tartok ott, hogy ezek a helyek már olyanná váltak számomra, mint a Mátra egy egri vagy a Balaton egy siófoki számára. Csodálatosan szép helyek, de bármikor láthatom, igy egyre kevésbé erölködök hogy odamenjek, inkább valami újat vennék célba. Persze jó volt látni, hogy Csilla és Zoli örülnek és tetszik nekik, és persze hogy nekem is tetszett. Ezen a csodás tájon nem lehet áthaladni ámuldozás nélkül akkor sem, ha itt élsz.

Ma rövidre fogtuk, szerencsére most pár napig nem dolgozom, igy kicsit most pihi van. Elmentünk Sun City westet megnézni, ahol dolgozom, majd Fountain Hills városkában megnéztük a szökökutat müködés közben, ami a világ 4.legnagyobbja. Beültönk egy Taco Bell-be enni, aztán jöttünk haza, mert holnap hajnalban indulunk Las Vegasba aztán következö nap a Grand Canyonban leszünk.

Nagyon keményen be van táblázva Csilla és Zoli minden egyes napja, persze nem én tábláztam be, hanem együtt tettük. Végülis nem napozni jöttek, hanem megnézni hogy akarnak-e itt élni, ahogy ök mondták, "megismerni Arizona esszenciáját". Azt hiszem sikerült ugy alakitani ezt a 10 napot, hogy lássák a lényeget, azt, hogy Arizona is beautiful! :):)

4 megjegyzés:

  1. Niki!

    Megkérdeznéd a Zolit és/vagy Csillát, hogy
    a) írnak-e valamiféle naplót?
    b) esetleg ők is összefoglalnák hogy érezték maguk, hogy látják Amerikát, milyen Arizona?
    c) az ügyintézéssel hogy haladnak?

    Köszi.

    derfel

    VálaszTörlés
  2. Kérdeztem már öket, de egyenlöre azt mondják majd ha kijöttek lakni akkor esetleg irnak ilyesmit. Most még csak szétnézni jöttek ki, ha beszélhetek helyettük nekünk azt mondták és úgy is látjuk, hogy nagyon tetszik itt nekik. Holnap után visszamennek és csak jövöre jönnek ki lakni személyes okok miatt, az ezzel kapcsolatos ügyintézés már lezajlott, minden megvan, csak még várjuk hogy küldjék a papirjaikat (hozzánk küldik). De holnap megmutatom nekik amit irtál, hátha irnak legalább ide valamit röviden. :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Derfel,
    Köszönjük kérdésed, hát összefoglalva: Arizona és Phoenix lenyűgöző és nagyon, de nagyon kellemes hely és nekünk igazán bejön! Minden ügyintézésünk lezajlott már, csak a kész zöldkártyát várjuk. Most hazamegyünk kb. fél-egy évre, aztán jövünk vissza végleg. Ez a hely annyira barátságos, nyugodt és szép, hogy nekünk rögvest elnyerte a tetszésünket és nagyon úgy érezzük, sőt: biztosak vagyunk benne, hogy ide jövünk lakni is. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy a 10 rövidke nap alatt tökéletes vezetőink voltak: Niki és Pisti (ezúton is nagyon szépen köszönjük a guide-olást!!). Szóval összefoglalva: amit itt láthatunk, átélhetünk, az maga a szabad felfogású, nyugodt ÉLET és a meseszép helyek világa!

    VálaszTörlés
  4. Ó....:):) hát nagyon szivesen, örülünk hogy jól éreztétek magatokat. :)

    VálaszTörlés