Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. július 16., szombat

Sivatagi nyár, érdekes linkek

Találtam egy oldalt, ami számomra nagyon érdekes, talán titeket is érdekel. A régi és mai arizonai rendszámtáblákról  szól. Elöször cikket akartam irni rola a weblapon, de az azzal járt volna, hogy kimásoljam a képeket az oldalról. Irtam ezügyben az oldal irójának, de nem válaszolt, én pedig nem gondolom hogy tisztességes dolog lenne a nehezen összeszedett gyüjteményét átmásolni még ugy sem, hogy odalinkelem az ö oldalát....ez az ö dicsösége, hát nézegessétek az ö oldalán. A képek ugyis többet mondanak mint a szöveg amit leforditanék.
 Arizona License Plates


Egy másik oldal, az Arizonában halálra itéltek listájával, fotoval, stb....
 Arizona Death Row

Egy kicsit a sivatagi nyárról:
FORRRRRRÓÓÓ (de imádok itt lenni akkor is).
Nappal 45-50 C fok,  most épp este 21:40 van, és 40 C fok.
A házban már nem 110 $ a nyári villanyszámla ahogy az a lakásban volt...hanem 200-300 között van most a forró honapokban....nem jó nem jó....:):):) De ha belegondolok, októbertöl márciusig egyáltalán nem szoktuk használni a légkondit. Hüteni esetleg 1-2 alkalommal, fütést totál soha, szóval még igy is sokkal olcsóbb mint máshol, ahol a nyár forró, ezért hütenek, a tél meg hideg, ezért fütenek....ök egész évben nyomják vagy hideget vagy meleget...:):)
A kocsival nem szoktunk beállni napközben a garázsba, mert jövünk-megyünk, igy aztán amikor beülünk az nem a legkellemesebb érzés. A fenekemet nadrágon át égeti az ülésvédö ami gyékény,  a kezemet a kormánytól a sebességváltón át minden amihez hozzáérek, a biztonsági övet és pláne a fém csattot rajta nem is emlitve.. a napszemüveget meg ha bennfelejtettem az autó szemüvegtartójában, na az leégeti az orromat 3 másodperc alatt. Olyankor be kell tegyem árnyékba 10 percre, vagy le kell öntsem vizzel hogy fel tudjam venni, merthát muszály, hisz a Nap vakit, anélkül nem valami kellemes és nem is biztonságos vezetni.
Pisti Oakley szemüvegének gumija szétolvadt a kocsiban......és tényleg szétolvadt, szó szerint véve...teljesen eldeformálodott.
Az ablakot hiába nyitom le, mert csak forróság jön be, az se jó, de muszály, mert zárt ablaknál megdöglünk, a légkondi pedig az elsö 1-2 percben szintén égetö forro levegöt fuj....

Egyébként amikor bejön ez a nagy forróság, az eléggé leterheli a szervezetet, akkor is, ha nem vagy a napon sokat, hisz a szervezet megérzi. Nekem az elsö nyáron semmi bajom nem volt, gondolom még el voltam foglalva az ismerkedéssel, tavaly sem volt semmi, de idén ugy érzem kicsit megvisel, levertebb vagyok, álmosabb, fáradtabb. Ilyenkor egy északra kocsikázás életmentöen hat. :):)

És mindez nem panasz, hanem akartam hogy tudjátok milyen érzés a nyár itt a hétköznapokban, mert gondolom sokaknak átfut ez az agyán, ugyan irtam rola tavaly is, de akkor másképp éltem meg, talán jövöre megint másképp fogom...
Mégis azt mondom, hogy milliószor inkább ez, mint a havas, szájlefagyasztós, jégen seggrecsuszos, csontig hatoló fizikai fájdalommal járo hideg, amit otthon sokszor átéltünk, föleg az utolsó telünkön....fu. Az kemény volt...neeem kell mégegy olyan.

Amiben változnak a mindennapjaink nyáron a többi évszakhoz mérve, az az, hogy a kirándulásainkat ugy válogatjuk meg, (amikor használjuk az eszünket éppen...:):) ) hogy vizpartra, vagy hüvösebb területre megyünk, nem pedig sivatagi sétát és hegymászást tervezünk be, ahogy azt most az Antelope Canyonnal tettük...az buta választás volt juliusra....
Másban nem nagyon változtatunk, minden olyan, mint máskor. :)
Aztán szeptembertöl leesik a hömérséklet 40 fokos nappali hömérsékletre, és akkor már minden okés, jól érezzük magunkat...persze mégjobbak a következö honapok, amikor ettöl az évtöl kezdve akár a saját udvarunkon bográcsozhatunk, partyzhatunk a barátainkkal. Jah...és nyáron nem nagyon tudunk szellöztetni nappal, esetleg este vagy nagyon korán reggel nyitom ki az ajtot, télen pedig egész nap nyitva van ha itthon vagyunk.

Csillát és Zolit már nagyon nagyon várjuk, pontosan egy honap mulva jönnek! :) Már kértünk szabit, mindketten egy hetet, hogy tudjuk együtt menni mindenfele, tudjunk egy kicsit segiteni az ö dolgaikban ha szeretnék, az uj életük kezdésében, és kirándulgathassunk is. Pistire is nagyon ráfér, mert rengeteget dolgozik szegény. :( Nagyon izgatottak vagyunk, reméljük hogy ök is olyan boldogok lesznek itt, amilyenek mi vagyunk.

1 megjegyzés:

  1. Itt északon nem lenne olyan szörnyű, ha mondjuk nem szurokból lenne a háztető. Sose fogom megérteni ezt a fantasztikus ötletet, hogy szurokból építsünk házat. Télen jó, de nyáron olyan tőle a ház, mint egy szauna. :)

    VálaszTörlés