Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. július 6., szerda

Erdötüz után/mellett homokvihar...

....ugy látszik Arizona lesz az elsö ahol vége lesz a világnak hehe......erdötüz....most meg homokvihar...tegnap olyan dust storm volt, pff.......a Nap Völgye délkeleti részéröl jött fel erre észak nyugatra. Itt egy video róla. Ideiglenesen lezárták a legnagyobb repteret a Sky Harbort is, és az autópályákon is megállt a forgalom, mert a látási viszonyok egyenlöek voltak a 0-val.


Mi az egészböl annyit tapasztaltunk, hogy fujt a szél, jó nagy felhöket láttunk, ----nem porfelhöt, az messze volt ahhoz----és a kocsik reggelre nem látszottak ki a homokból. :):):) Na annyira azért nem volt rossz a dolog, de jó koszosak lettek. Még jo hogy Pisti azzal töltötte a délutánját hogy kocsitmosott...kezdhetjük elöröl.... ezeken kivül néhány szem esö volt este, de ennyi...nem is mondanám esönek csak olyan 3 szem ráhullott a karomra.....jajj és olyan villámlások voltak, hogy evett az ideg hogy nem volt nálam a fényképezögép, mert életemben elöször simán fényképezhettem volna a villámlást úgy, hogy nem csak a fekete eget kapom el....:):) tiszta fényességet csinált. Folyamatosan adta neki. Szép volt.

Az erdötüz közben feltornászta magát az Egyesült Államok történelmének 3. legnagyobbjává sajnos. Ez már jobban aggaszt mint a homokvihar. Borzasztó látni hogy mennyi fenyves vész el. Óriási terület. Nem is merek belegondolni mennyi állat pusztul el a tüzben. Ha nem indul el a video, itt a link.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon durva a homokvihar !

    VálaszTörlés
  2. Az a durva a homokviharos videóban, hogy a műsorvezetők konkrétan élvezik azt, hogy ez történik. Tetszenek nekik a felvételek, örülnek, hogy ez van. Egyszer mondja is a fickó, hogy sokkal izgalmasabb mint az időjárás, mert az általában egyszerűen csak forró és száraz :D:D

    Zoli

    VálaszTörlés
  3. Húúúúúúúúúú, ez mi?? Honnan??? (jó, vágom, hogy keletről jött, de miből táplálkozott vajon, vagy mi adta a lökést neki, hogy ekkora lett?). Naaaaagggggyon durva!!!
    Az erdőtűz meg katasztrófa, tényleg - nagyon szomorú és biztos, hogy valami rohadék indította el az egészet cigivel, vagy egy nem jól eloltott tábortűzzel....szegény állatok és hát szegény természet!! Ez most évtizedek hosszú sora lesz, amíg magához tér az erdő ott...

    VálaszTörlés
  4. Zoli.
    igen ezt én is megfigyeltem, elég morbid...szerencsétlenek örülnek hogy a napsütésen kivül most másról is beszélhetnek "végre"...de végülis senki nem halt meg hála Istennek. Ha haláleset is történt volna és ugy is igy reagáltak volna...nah..az lett volna igazán bunkó dolog. A kolleganöm mondta hogy a portájukon többcentis homok volt reggelre, egész nap azt takaritotta....és ök kb 15 mérfölddel laknak tölünk lejjebb, szoval mi épphogy megusztuk....jó hogy itt élünk északnyugaton. :):)

    Csilla...én nem értek hozzá. Majd remélhetöleg megszolal valami okosabb ezzel kapcs. :)

    VálaszTörlés
  5. A szél talajra gyakorolt hatása miatt,általában erős front miatt alakul ki. :))) T.Robi

    VálaszTörlés
  6. Na tessék :) :) biztos tanulni fogok rola, majd leirom akkor részletesen :) :)

    VálaszTörlés