Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. június 2., csütörtök

Költözés....helyett.......idegbaj

Elmegy a hajam ezektöl már....aláirtunk mindent, a nevünkön van a ház, minden el van intézve, lemegyünk a title agency-hez azzal hogy megcsináljuk a zárást és ott akkor ideadják a házkulcsot.
Lementünk, aláirtunk minden végleges papirt, gratuláltak a házhoz aztán közölték hogy a kulcsot most nem adják ide, mert blabla....de az ingatlanos (Bill) majd ma este vagy holnap ideadja nekünk.
Jo....vártunk, semmi. Másnap, .......semmi. Felhivtam Billl-t hogy ugyanmá mikor sziveskednek ideadni a kulcsot, mert nekünk költözni kéne.
Óóó, még kéne vmi papir fénymásolata, Pisti aláirásával. Jo, elfaxoltuk nekik kb 1 órán belül. Okés, ma vagy holnap megkapjuk a kulcsot. Ma.........semmi......holnap.........semmi....felhivtam Bill-t ujra, na mi ujság a kulccsal?? ----na ezt figyeljétek, mert ez nem semmi-----

Ó hát az elözö tulajdonos tartozik 70 azaz hetven kemény dollárral, ezért nem kaphatjuk meg a kulcsot amig ö nem fizette ezt be, de szivesen veszik ha mi kifizetjük helyette a 70 dollárt, bár a kulcsot akkor se biztos hogy megkapjuk. ---igy szó szerint----Na akkor Qvára bepipultam. MI EZ A HÜLYESÉG???
Százezer dolláros házat veszünk és 70 dolláron xarakodnak????
És ha az illetö százezerrel tartozna mi nem költözhetünk be a saját házunkba amig nem fizeti ki???És mi közünk van nekünk annak az illetönek a tartozásához??
És egyébként is ez most jut az eszükbe??? Amikor a ház a miénk??
Na behisztiztünk, akkor hirtelen csodálatosmódon ez a probléma megszünt létezni.
Elöjöttek egy ujjabbal....a bankban valakinek valamit approválni kell. APPROVÁLNI????,MIT? MOST? Amikor a ház már a miénk és csak a kulcsra várunk??

Beszéltem Brigivel, aki szintén itt él és szintén most vettek házat, ö is azt mondta hogy ez hülyeség.
Ismét felhivtam szeretett nyomorult ingatlanos Bill pajtást, és a rossz angolom ellenére gyönyörü tiszta ejtéssel alaposan leugattam. Azt mondja pont a házhoz megy levenni a boxot amiben a kulcs van. Ó mondom nagyszerü, akkor fél óra mulva ott leszek, ideadja azt a xar kulcsot a kezembe és mehet ahova lát. Ááá dehogyis. Ö nem adhatja ide mert a bankban valakinek valamit még alá kell irnia. Arra vár.

Na akkor szépen kikeltem magamból és megkérdeztem hogy ha a ház a mi nevünkön van, minden papir kész, megvolt a zárás, gratuláltak a házunkhoz, akkor mit kell még aláirnia és kinek....mondtam neki adja meg az illetékes számát, nem adta. Védekezett hogy nem az ö hibája. Mondom okés, nem a te hibád, de akkor add meg a számát annak akinek a hibája. Mert ha az irodában valami ribanc nem végezte el a munkáját az nem a mi hibánk. Ha nekünk holnap ki kell mennünk a lakásból akkor hova megyünk?? Van egy házunk de nincs kulcsunk ugyhogy az utcára megyünk?? És ki fizeti nekünk a pluszt amit az appartmanban fizetnünk kell miattuk? És ki fizeti hogy a férjemnek egy nap helyett egy hét szabadságot ki kell vegyen mert mindig változtatnunk kell miattuk a költözés napját??? És egyébként is ki fizeti ki az 1400$-t amit az ingatlanos miatt kell kicsengetnünk az appartmannak??

Ja hát az senkit nem érdekel...valami nyomorult a seggét rázza meg kávézik az irodájában ahelyett hogy a nevét leirta volna a papirunkra hetekkel korábban és mi szivjuk meg?? És amugy is minden nap másik kifogással jöttek hogy miért nincs még kulcs.

Nagyon nagyon beidegeltek. Angolul veszekedtem, mert mostmár ilyet is tudok, ugyhogy vigyázz Amerika....:):)

Most várok holnapig, ha holnap sem lesz kulcs személyesen megyek le az agencyhez és rángatom ki tölük.
Pistinek ideje sincs erre és nem is emelné meg a hangját sajnos....valakinek kell, ha akarunk költözni....hihetetlen ahogy ezek dolgoznak. Itt vagyunk bedobozolva, és nem tudunk mozdulni....

8 megjegyzés:

  1. Hát Niki azért itt könnyebb lerendezni ,a dolgokat! tudod hol kell kiabálni!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. És mi lenne, ha egy féltéglával nyomnátok be az ablakot? A saját házatok, megtehetitek.
    Persze komolyra fordítva a szót, nem nagyon értem, hogy mi bajuk van. Ha a ház a tiétek, akkor írogassanak amit akarnak, az már nem a ti bajotok. Főleg nem az a 70 dolláros tartozás, amit a másik lakó hagyott hátra.
    Ez olyan, mint mikor beköltöztem egy lakásba és a szomszéd nekem anyázott, hogy miért nem takarítottam az elmúlt 2 évben. Erre csak néztem, hogy mi a fenéről beszél, mikor 10 napja költöztem be.

    Vannak ilyen érdekességek. Ha sokat szórakoznak, említs meg nekik egy ügyvédet is. Az lehet, hogy még a veszekedésnél is hatásosabb. Elég sok kárt csináltak már nektek, helyezzetek nekik kilátásba egy pert. Attól csak megijednek.

    VálaszTörlés
  3. Csak az a baj hogy az ingatlanosunk teljesen tisztában van azzal hogy nincs pénzünk ügyvédet fogadni, hisz Pistim napi 20 órát melozott hogy ki tudjuk fizetni azt a párezer dollárocskát amit plusz kifizettettek velünk azon kivül amire az ingatlanos felkészitett minket.....szoval egyértelmüen üres fenyegetés lenne a részünkröl az ügyvéd sajnos...meglátom mit alkotnak holnap...

    VálaszTörlés
  4. Szegénykém, hát ez elég kemény....ámbár miért ne kaphatnátok "családi segítséget" ügyvédre? Azt ugyan honnan kéne tudnia annak a nyomoroncnak, hogy tényleg nincs rá lóvé? (kaphattatok is bárhonnan a perre)....tényleg meg kell őket fenyegetni... (én itthon is ezt csinálnám, pedig itt nem is nagyon mennek az ilyen perek, de kint - úgy hallottam - hamarabb és kisebb dolgokért is komoly perek mennek....KITARTÁS!

    VálaszTörlés
  5. remelem ma megkapjatok azt a nyavalyas kulcsot vegre. nagyon frusztralo lehet ez az egesz. en is anyaznek mar javaban.... Nyugodtan fenyegesd meg oket az ugyveddel. ne foglalkozz azzal hogy nincs penzed es hogy az a hulye ingatlanos tudja is. attol meg fogadhatsz ugyvedet hogy nincs penzed. fenyegesd meg oket azzal is hogy mindenfele review-t fogsz irni az interneten es irsz majd a better business bureau-nak. az eszem megall!

    VálaszTörlés
  6. Köszi...hát...becsomagolom a még kinthagyott bugyijaimat és szempillafestékeimet, és várom hogy hivjon....:):):):):):)Aztán meglátjuk mi lesz.

    VálaszTörlés
  7. Mondhatod azt is, hogy van egy ügyvéd barátotok. A blöffölés ingyen van és lehet hogy segít. Ártani nem árthat. :)

    VálaszTörlés