Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. április 2., szombat

Házvásárlás

Ritkán irok, sok most a suli, munka és végre kaptunk hitelt is házra, ugyhogy háznézöbe is jártunk.
Igazábol még 10 házat sem néztünk meg, és már megtaláltuk amit kerestünk. A neten több százat megnéztünk persze. Két ház tetszett nagyon, Surprise-ban, egymástól néhány utcára vannak. Mindkettö 180 m2-es plusz udvar. Az egyik felujitott, de kisebb udvarral, a másik lelakott de nagyobb udvarral. Mindkettönknek a nagyudvaros tetszett jobban, de a sorsra biztuk, amelyiket megkapjuk az lesz. A felujitottat el is vitte valaki, a másikra most várjuk a választ a banktól. Még pár nap.
Annyira jó áron van a ház, 2 évvel ezelött még 220.000$-t ért, ma 95.000-ért adják.
Surprise város Phoenix nyugati szélén található, a ház gyönyörü uj részen van, rengeteg játszótér, park, barátságos csendes utcák, szép házak. A 101-es autopálya pár percre van tölünk, ami körbevisz az egész városon, igy semmi nincs messze, mellettünk van a 60-as és 303-as autopálya is, két nagyobb út a Bell Road és a Waddell Road, ahol mindent megkapunk amit akarunk. Szoval minden nagyon közel van, mégis csöndes szép barátságos hely.
Amikor beléptünk a házba egyböl mindketten ugy éreztük, otthon vagyunk. Szoval ez a mi otthonunk. Már csak a bankon mulik....

4 szoba, nappali, konyha ebédlö, 2autos nagy garázs, 2 fürdöszoba és az udvar, ami most kavicsos, de amint a kezeim közé kerül, füves lesz. :):)

Van mit ujitani benne, de nem rossz. Egyböl lakható, csak aproságok vannak javitani plusz ami nekünk nem tetszik ugye...pl a szönyeget fel akarjuk szedni és járólapozni. Én olyan izgatott vagyok, hogy már le is rajzoltam hogy fog kinézni a nappali. :):):) Fekete járólap, napsárga fal. :):)
A fürdökádak régi stilusuak, azokat is majd idövel kicseréljük ahogy pénzünk lesz. Jajj már ugy várom hogy igent mondjon a bank!!!

Eddig itt akartunk maradni északon, ahol most vagyunk, de itt eléggé huzosak a házárak a többihez képest, amit délebben 100-ért megkapunk az északon 150-200....és Surprise nagyon megtetszett, még jobban mint az északi részek. Több a fa, szebbek a házak, barátságosabb környék. Arrol nem is beszélve, hogy pont a White Tank Mountain Regional Park mellett lennénk ott, amit már 2 éve meg akarok nézni.....mindig elmarad mert sosem járunk nyugatra.....azt hiszem minden héten oda fogunk vagy fogok járni....a városnak teljesen a széle, aminek nagyon örülünk. Mégis mindent hamar elérünk a pályákon át. A munkám 10 percre lenne, a suli is közelebb mint innen, Pistinek fél ora lenne a munka, annyi mint nekem most. Az is jo.

Szóval most izgulás van......

Az idöjárás kezd már phoenixies lenni :):) ugy értem mostanában volt néhány hüvösebb nap, de helyreállt a rend, már 35-38 fokok vannak. Ma 36 volt.

2 megjegyzés:

  1. huha akkor nagy drukk nektek!!! hihetetlen milyen alacsonyak az arak arrafele.... szoritok nagyon. ja, es tuti a varosnev :-)

    VálaszTörlés
  2. szia :)
    köszi...ez nem jött össze...remélem hamar találunk másikat...
    Igen, ez olyan középkategoria jelenleg, van olcsobban is, de az már mexikoi környék, és van drágábban is a városnak egész az északi részén, ahol most lakunk.

    VálaszTörlés