Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. augusztus 25., szerda

Vásárlás amerikai módra

Tegnap elött elmentünk vásárolni mert szükségem volt egy bluzra a professzorral való találkozásomra. Hát, a bluzból lett 10 szatyornyi cucc, a 70%-ára nem volt szükségünk, de akkora leárazások voltak, hogy nem tudtuk otthagyni. és arra gondoltunk, hogy jövöre ugyis kell majd, ha sikerül házat vennünk. Végülis tiszta olyan dolog, ami kell majd jövöre. Hát, elköltöttünk 170$-t, ugy, hogy a leárazásokkal 245$-t spóroltunk, plussz kértünk nekem egy törzsvásárloi kártyát, amivel azonnal le is vontak az árból még 15%-ot, plussz volt ott egy kupon, amit ha kitöltesz megint lejön 5% rögtön, plussz ahogy fizettünk, kaptunk egy másik kupont, ami 30$-t ér, tehát ma visszamentünk, és az 50$-ról 28$-ra leárazott elözöleg kiszemelt grillezös melegszendvicssütöt a kupon ellenében megkaptuk, söt, még a 30$-ból 2$ megmaradt, szóval a kupont visszakaptuk, legközelebb azt is levásárolhatjuk. Vagyis ezt ingyen kaptuk, és olyan árakon vásároltunk, hogy hihetetlen.

Csak egy példa: tányér, gyönyörü kagylós, domború mintákkal, ami egyébként ebben az üzletben és máshol is 12-15$ darabja, most megvettük 2$ 60 centért. Nem mindegy....

És ez nem egy szokatlan leárazás volt. Mindig találsz ilyet. Csak nézelödni kell.
Nincs olyan mint otthon hogy a fejedhez vágják, hogy

"hogy képzeled te hogy az amugy is akciós könyvre még majd te törzsvásárlói kártyát akarsz használni??? az már akciók halmozása lenne!!! Olyat nem lehet!!"

Vagy másik példa: Bemegy a vevö és 1000 Ft-os utalvánnyal akar fizetni egy 950 Ft-os árut.
Mire az eladó: "Ez igy nem jó! Nem fogadja el a gép! Vegyél még hozzá valamit!"
vevö: "nem baj, nem kell a visszajáró"
eladó: "ez igy akkor sem jó, mert akkor plusszom lesz a kasszában, azt pedig nem lehet, meg amugy se engedi a gép hogy 950-et üssek egy 1000Ft-os utalványra"

És képesek ezen xarozni 50 Ft miatt. És ez tuti, mert könyvesboltos és élelmiszerboltos multamban is ezt kellett tegyük a vevökkel. Milyen rendszer ez? Nevetséges nem??

Itt egy árura adnak hatvanezer akciót és nem ám hogy majd ráirnak valami nonszensz eredeti árat ahogy otthon ráirják hogy 1000Ft volt és most 800 Ft közben az életben nem került 1000Ft-ba az a bugyi....mert ezt csinálják....azt hiszed olcsón veszed közben lehet hogy nem hogy olcsóbb, de még rá is tettek valamennyit az eredeti árra.....

Söt, olyat is szoktak itt csinálni, hogy azt mondják, hogy itt van egy áru, ha azt mondod, hogy bizonyitani tudod, hogy bármely más üzletben olcsóbban kapnád meg, akkor elviheted azon az áron.

Vagy: Megvettünk egy kávéfözöt, hazavittük, kiprobáltuk de egy hét mulva meggondoltuk magunkat, visszavittük a boltba, meg se kérdezték hogy miért vittük vissza. Nem kell? Oké! Mit akarsz? Levásárolod az összeget vagy adjam vissza a pénzt? Kell a pénz?Oké, tessék, itt egy kártya, ezzel levásárolhatod bármikor vagy tessék, itt a pénz. 1 perc alatt. Otthon mit mondanának ha igy visszavinnék valamit? Menyj már a francba. Hülye vagy? Nem egy árut vittünk már igy vissza. Soha senki nem problémázott rajta.

Most megint eszembe jutott valaki aki állandóan azzal jött nekem hogy itt az USA-ban szarabb az élet mint Magyarországon. Az illetö soha nem volt itt még turistaként sem....hát. Ehhez nem füznék hozzá most semmit, túl álmos vagyok....és nem is éri meg ilyenekkel foglalkozni azt hiszem. Sok boldogságot neki a fantasztikus  Magyarhonban. :):):) Majd szólok ha kell küldjön nekem kölcsön............

4 megjegyzés:

  1. Igen, itt bírom a vásárlást. Ha nem tetszik, vagy meggondolod magad, akkor visszaviszed és kész. Ha lejárt szavatosságú kaját találsz, ingyen viheted. A még le nem járt szavatosságú ételt 75%-al leárazzák. 4 dolláros sütit hozunk mindig 99 centért.
    Ha rosszul küldenek valamit, rájuk szólsz és elnézést kérnek. És persze helyrehozzák a hibát. A múltkor is ez volt, kihagytak valamit a dobozból, mondtam nekik és küldték.
    Volt rossz tapasztalatom is néha, de az ritkán fordul elő.

    VálaszTörlés
  2. Kanadában is így volt amikor Krisz a párom ott élt.Előszőr nekem is furcsa volt,hogy meggondolta magát,ha vett valamit és viszavitte a boltba..és itt is van olyan üzlet ,ahol visszadták neki a pénzét,csak itt Magyarországon nem meri senki visszavinni a dolgokat az üzletbe,mert szinte senki sincs tisztában még a vásárlói jogokkal.Holott vannak,csak utánna kéne nézni.Bár szerintem sok helyen azért ez a pénzvisszaadás azért nem működik,mert kihasználják a vásárlók tájékozatlanságát.
    Az akciókról én is látom itthon,hogy ,,parasztvakítás"a legtöbb.Valami mondjuk tényleg nagyon olcsó és ezzel csalogatja be a szupermarket a vevőket,de más pedig drága,tehát a különbözetet lazán behozzák..Ha odafigyel az ember akkor ezeket észre tudja venni csak résen kell lenni.Vicces tud lenni amikor az látom,hogy egy bikini ,ami 3 háromszögből áll 18000 ft-ról 10-12000 ft-ra van leértékelve...Bár elvileg szó van róla,hogy ezt így nem lehet és nem szabályos,de mégis sok kereskedő csinálja..Van olyan bolt,ahol mindíg az van kiirva,hogy felszámolás miatt kiárusítás van ...de már évek óta...
    Az embernek megáll az esze az ilyenektől..

    VálaszTörlés
  3. Jaaaj bikini .... Pesten a Westend Plázában a legdrágább üzletben megvettünk egy piros szinü bikinit, olyat amilyet itt te is leirtál, (3 3szög) kétszer fürödtem benne, és a pirosból undoritó rodhadthús-szin lett, az anyaga meg pár hét után ugy nézett ki mintha csuszdáztam volna benne, teljesen ki volt kopva. Itt vettünk tavaly egy bikinit 20$-ért, azóta is azt hordom és imádom.(vagyis kettöt nem egyet) jó minöség és olcsó volt. Hát ez a különbség.....

    VálaszTörlés
  4. ja hozzáteszem hogy a magyar bikini 23.000Ft-volt.

    VálaszTörlés