Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. május 14., szombat

Pool-party, kirándulás, 303

Csütörtökön és pénteken medence-partyt tartottunk Anettéknál. Jó buli volt. Bob, (jobbra) néhány ital után elég vicces módon beleseggelt a jakuzziba..:):):) Aztán Anett 3 éves kisfiára fogta...na persze...:):):) Vininek is sikerült egy "félrelépéssel" megfájditania a lábát, de az Advil csodákra képes :):):).

Itt egy jakuzzis kép a bandáról, Pisti sajnos aznap este nem volt ott mert dolgozott, de tegnap már velünk volt.
Tegnap egész délutános pancsolás után az Olive Garden nevü étteremben végeztük...:):) ahová már 2 éve el akartam menni. Nem is drága, közel is van, szoval nem tudom eddig hogy nem mentünk oda....:):) Olasz étterem, amit imádok. Ingyen forróóó fokhagymás kenyér, leves és cézársaláta szintén ingyen amennyit akarunk, a föétel pedig nagyon jó áron van, 10-15$ és fffiiiinommm!! :):) Aki szereti az olaszt annak ez maga a paradicsom.

Ma Pistivel végre szintén olyan helyre jutottunk el ami nincs messze mégsem voltunk még soha. A White Tank Mountain Regional Parkba, ami az uj házunktól 6 mérföldre van, és gyönyörü. Néhány kép itt van lent és a galéria linkje itt:
White Tank Mountain Regional Park fotogaléria

Nem emlékszem pontosan hány fok volt de 38-40 között az biztos. Most van este fél 10 és még mindig 34 fokot mutat az internet, ami rendszerint kevesebbet ir jóval mint ami valójában van...szoval volt 40.
3,2 km-t sétáltunk, kibirtuk de nem reszkettünk a hidegtöl....a fejem már eléggé fájt és nyeltem a vizet is mint a hal......

Végre valahára igazi petroglifákat érinthettem és fotozhattam. Jajj milyen izgalmas volt hozzáérni a történelemhez!

 Mellesleg az utvonal neve amin sétáltunk Waterfall Trail volt, egyértelmünek tünt, hogy a végén vizeséshez érkezünk majd. A höségben már alig vártuk hogy ott legyünk....odaértünk, de semmi vizcsobogás....hát nem volt vizesés, csak egy kis "vizesárok" a sziklák aljában, gondolom egy kis forrás táplálhatja. Ide járhatnak a pumák, hiuzok, hegyikecskék stb...állatok inni.

 És ime egy figyelmeztetö, jelzésképp, hogy érezd jól magad, de azért figyelj oda mi jön veled szembe. A pumán kivül hiuzzal, 6 különbözö tipusu csörgökigyóval, és egyéb aranyoskákkal futhatsz össze itt, mindre figyelmeztetnek is irásban.

Most nyilt meg a 303-as autopálya uj szakasza is, igy már 30 perc helyett 15 perc alatt eljutok a munkahelyemre...pont most, amikor ugyis költözünk. Hm. Mindegy, mert az ujháztól is csak 10 mérföld lesz az ut.
 Itt van pár kép arról, hogy hogyan néz ki most, éppcsak megnyitva. Még semmi diszités, semmi nincs az ut mellett, csak a széttúrt Sonoran. A kaktuszokat most kezdik visszatelepitgetni az épitkezés után. Furcsa volt igy látni kopáran......






 Cops már le is huztak valakit.......:):)


Hihetetlen gyorsasággal épülnek ujabbnál ujabb utak, lakókomplexek, üzletek.....

2 megjegyzés:

  1. na es azt nem irjak hogy mit kell csinalni ha esetleg osszetalalkozol egy pumaval, hiuzzal, vagy csorgokigyoval?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Dehogynem. :) Azt irják ne bántsd öket.:):):):):) Tudod, nehogy megmard a kigyot vagy megedd a pumát. :):)
    Hehe...viccen kivül. Tényleg azt irják ne háborgasd a pumát, ne menyj közel hozzá, és szolj a parkörségnek hogy láttál egyet és hogy hol. Gondolom próbálják öket távoltartani az embertöl. Hát ha csörgökigyo mar meg akkor egyértelmü hogy 911. Ez nem szorul kiirásra. :):) A hiuz valoszinüleg elmenekül, bár a puma is hacsak nincs kicsinyük.

    VálaszTörlés