Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2012. november 13., kedd

Ingyenes angol tanfolyam az itt élöknek

Itt élök kérdezték hol lehet angolt tanulni, és mivel a fizetöset könnyü megtalálni, gondoltam megosztom veletek ezt, ami ingyenes. Nem tudom milyen szinvonalu, de holnap bemegyek és megkérdezem hogy is megy ez. Föiskola csinálja, ami sejteti hogy nem lehet olyan rossz.

Bár még mindig az a véleményem, hogy annak aki egyáltalán semmilyen szinten nem beszéli az angolt, annak jobb ha magyar tanitja....viszont ártani nem fog senkinek, ez biztos. Ha csak egy picit is igényes vagy arra nézve hogyan beszéled az angolt, érdemes felkeresni, hisz pénzbe nem, csak idöbe kerül :) 



Nagyon sok sikert kivánok mindenkinek aki belekezd :) 

Én magam is megyek, mert nem érzem még magam túl biztosan a fösulin ami a beszédemet illeti...söt....nagyon béna vagyok. Kell a segitség :)

Ha fizetöset kerestek, föleg ha tovább szeretnétek tanulni, akkor bármely community college-ban van angol külföldieknek. Itt Arizonában 80-100 dollár között kerül egy credit point, és egy nyelv osztály 4 pontos szokott lenni. Természetesen ez 1 szemeszterre szól, ami szept-dec. vagy jan.-május és jóval az osztály kezdése elött kell jelentkezni rá. A jelentkezést a föiskolára történö regisztrálás és szintfelmérö teszt megirása után személyesen vagy online is megteheted. Összel, általában oktober elejétöl jelentkezhetsz a januárban induló osztályokra, és ha jol emlékszem nyártól, juniustól jelentkezhetsz az összel kezdödöre.

A különbözeti teszt 10-20 dollár közötti összegbe kerül jelenleg, majd annak megfelelöen tesznek be egy osztályba. Teljesen komolyan iskolai jellegü, tesztek, beszámolok, végsö vizsga és osztályzat van, a creditek pedig felhasználhatók az egyetemre történö jelentkezéskor. 

Még annyit, hogy rögtön kezdéskor is jelentkezhetsz, csak nem biztos hogy lesz hely....van ahol nagyon hamar megtelnek az osztályok, van ahol az utolso percben is van hely...

2 megjegyzés:

  1. Utanajartam en is kicsit ennek, erdemes meg az adult learning center-t megnezni (Virginiaban tutira van, mashol nem tudom), 30 dollarert vannak kurzusok, tobb szinten. A szinvonal egesz biztosan nem college szintu, de kezdesnek jol johet.

    VálaszTörlés