Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. november 9., szerda

Wildlife World Zoo & Aquarium

Kirándultunk tegnap Pisti és én. Igaz nem messze, kb 3 mérföldre a házunktól, de elég nagy megdöbbenést okozott a hely. Tudtuk hogy itt van közel hozzánk egy vadaspark-állatkert, de nem sejtettük hogy ennyire jo. A belépö drágább mint a phoenixi állatkertbe, de megéri. Pláne hogy egy tojás dobozában van kupon, igy csak az egyik jegyet kellett kifizetnünk. 29 dollár per fö adóval együtt. A phoenixi állatkertbe a felnött belépö egyébként 18 dollár azt hiszem jelenleg. Ott nincs akvárium, és nyáron nem nagyon ajánlom hogy odalátogassatok mert iszonyat höség van és rengeteget kell gyalogolni.
A park az Egyesült Államok 30 legjobb állatkertje között szerepel az állatok sokszinüsége szerint. Jo bénán fogalmaztam meg, a lényeg hogy rengeteg féle állat van. Érdekes modon elefántot és macit nem találtunk...


Rengeteg program van, lehet kisvasutazni, sétálni a kenguruk között, .....



a képen Pisti mögött egy kenguru...
3 épületnyi akvárium van, itt van cápátol a krokin és óriáskigyókon át a pirana-ig minden, lehet ráját simogatni is.


A papagájok és rokonaik és más madarak szabadon vannak, ahogyan sokféle majom is.



Az oroszlánohoz és más nagymacskákhoz annyira közel voltunk,  kb 2 méterre voltak tölünk. Hihetetlen érzés volt. Persze keritésen át.



Ez a két kroki a tavacskájuk mellett pihent. Pisti nem vette észre öket, de azt az egyet észrevette aminek csak a két szeme figyelt ki a vizböl...:):) vicces volt.


Hát ezek a majmok nagyon viccesek. Sehol nem láttam még annyiféle majmot mint itt.

Lehet etetni az állatokat, és ezt nagyon okosan oldották meg. Minden állat helye mellett automaták vannak elhelyezve, ahonnan 50 centért vehetsz nekik kaját és etetheted öket. A Zsiráfot, a tevét, a papagájt....
A gyerekeknek külön állatetetö van, nagyon szép játszótérrel és egyébként is az egész park nagyon barátságosan és praktikusan van megcsinálva. Mindenhol van mosdo, padok, minden ami kellhet. Igényes, rendezett, sokszinü, és nem kell 100 mérföldet sétálni az egyik állattol a másikig ahogy az a phoenixi állatkertben van, mégsem zsufolt. Nagyon tetszik, jövöre éves bérletet fogunk venni.



Olyan mintha egy sima parkban lennél, lehet olvasgatni pihengetni sétálgatni, kikapcsolodni és közben röhögni a majmokon vagy azon hogy a papagájok hogyan táncolnak a faágon...hát mi azon nevettünk egy negyed óráig, nem tudtuk otthagyni....
Sok állat mintha direkt pózolt volna a kamerának...
Felteszem a képeket a weblapra és idelinkelem! Ha itt jártok, és állatkertet akarok nézni, szerintem érdemesebb ezt megnézni mint a phoenixit, bár a phoenixi környékén ugye sokkal több látnivalo van, botanikus kert, Hole In The Rock stb....tehát azt se hagyd ki!

Itt van ennek a parknak az oldala:

3 megjegyzés:

  1. nagyon jol nez ki. foleg hogy a kenguruk ott maszkalnak. koala nem volt? azt szeretnek fogdosni nagyon :-)))))

    VálaszTörlés
  2. a kenguruk közt nem volt koala, máshol nem tudom. Sztem nem is láttunk mindent.

    VálaszTörlés