Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. december 18., szombat

Phoenix hiradó

17 órát dolgoztam, hazajöttem, tusoltam, aludtam 3 orát és megint lehuztam 12 órát éjjel, szóval elég nyuzott vagyok....de olyan hireket hallok a tv-ben hogy muszály megosztani veletek. Régebbi "hiradókrol" kaptam sok visszajelzést hogy tetszett, hát itt van megint, tessék:

Rögtön ezzel kezdem, eléggé durva:

Egy emberrablásért, nemi eröszakért, rablásért és még pár dologért  elitélt foglyot engedtek ki VÉLETLENÜL Phoenixben. A férfit szerencsére sikerült elkapniuk Flagstaffben. (véletlenül????? na ez durva...)


2005-ben egy rendört épp kirugni készültek, amikor az megelözte fönökeit, és kilépett. Jobb üzletet talált. 2006-ban bankokat kezdett rabolni Chandler, Scottsdale és Glendale területén. A befolyt összeget már nem tudja tovább élvezni.....

Újszülött kislány holtestét találták meg egy rakás szállitmány között. A babát egy dobozban találták,  Arizonából Texasba közlekedö jármü rakterében. Még nem tudnak semmit a kislányról.

Egy 27 éves, Angel nevü férfit találtak holtan saját lakásában hétfön, kedden pedig a 6 éves kisfiát az anyuka háza mögött. A szülök elváltak, a kicsi az apukája felügyelete alatt volt, ezért az anyuka nem kereste öt. Az ismerösök szerint Angel jó apuka volt, és imádta a kicsit. A rendörség szerint pedig többször volt dolga a hivatalos közeggel drogügylet miatt.


Arizonába érkezett az állam elsö 100%-osan elektromosan müködö autója, ami egy Nissan. 7 óra alatt töltödik fel teljesen, és 100 mérföldet képes menni egy töltéssel. Az autó 30.000$-ba kerül. Tulajdonosa egy középkoru férfi.


Anyuka az autópályán rossz irányba közlekedett, szemben a forgalommal. Belerohant egy másik autóba, ezzel megölve saját magát és mellette ülö 6 éves kisfiát. A hátsó ülésen ülö 4 éves picifiu sulyosan megsérült, de életben van. Egyikük sem viselt biztonsági övet. Az autóban, aminek nekiment, egy terhes kismama ült, szerencsére sem neki, sem a babának nem lett komoly baja.


Ez nincs a hirekben: a kolleganöm rokonságában történt, a napokban. A család, anya, apa és 4 gyerek Mexikoba mentek nyaralni, de elfelejtették a cukorbeteg kislányuk gyógyszereit magukkalvinni. (és lusták voltak visszamenni érte???????nem értem...) a 15 éves kislány a mexikoi tengerparton bekómált és meghalt.

Szintén a kolleganöm rokonságába tartozó fiuról szól, ez a hirekben is benne van. A 16 éves kissrác, a kolleganöm fiát késsel fenyegette, állandóan ivott, az anyukája truckját a mult héten törte össze, tegnap pedig a mostohaapja truck-ját törte össze (összetört egy truckot és kapott a segge alá egy másikat egyböl??), de ezuttal nem volt szerencséje, ö is meghalt. Hajnali 3-kor hazafele (vagy ki tudja hova....) igyekezett egy haverjával. Az alul belinkelt videoban nem sokat mondanak, mert hivatalosan még semmit sem tudnak, a kolleganömtöl tudom, hogy a srác részeg volt mint mindig. A tv-ben mutatták, itt a videon nem, hogy a truck ugy össze van törve, hogy hihetetlen hogy egyetlen fa igy összetörhet egy truckot. Biztos hogy nem 30-cal ment, egyébként pedig olyan köd volt akkor, hogy alig lehetett látni valamit....ö mégis taposta neki. A srác mellett ülö fiu is meghalt. 


Egy autó két házba is belerohant Chandlerben. Az autóban szintén tinik ültek, nem mondják miért, de gondolom nem voltak józanok....beleszaladtak egy házban, aztán ez nem volt nekik elég, belerohantak mégegybe....jó móka mondhatom....


Na ez kusza: Pasi 1 megkéselte pasi 2.-t, pasi 1 barátnöje hivta a rendörséget, pasi 2 elmenekült pasi 1 kocsiján, pasi 1 pedig késsel fenyegette a rendöröket, majd elövett egy fegyvert is. A rendörök lelötték, a korházbaszállitáskor meghalt. Kiderült, hogy a fegyver nem is volt igazi, csak ugy nézett ki....nem volt szerencséje....a megkéselt pasi 2-t és pasi 1 kocsiját még keresik.Tanulság. Ne fenyegesd a rendört..:):):)


A 60-as autópályán ittasan leszaladt az utrol, és meghalt egy férfi, a mellette ülö utas könnyebben sérült.


Foggy Phoenix :):):):)
Ködbe borult dél-és közép Arizona, ezzel együtt az örök napsütéses Phoenix is pár órára, és ez akkora hir, hogy be kell mutatni. Sok baleset volt belöle. Tényleg jó nagy köd volt.....nézzétek meg a videon, hogy meg voltak lepödve az emberek hogy nem napsütésre ébredtek. Még pár repülöjáratot is töröltek....a reptéren egy férfi nyilatkozik és vigyorog, mondván, hogy ilyet még nem látott. Megkérdeztek ittenieket és azt nyilatkozták, hogy olyan köd volt, hogy hiába kapcsolták be a lámpát, semmit sem láttak a ködtöl...hehe...mi lenne velük egy havas jeges államban??? (meg mondjuk velem is...de legalább én nem mondok ilyeneket...)


1 éve megy a vita a következö esetröl. Egy fiatal lány szült egy Gabriel nevü kisfiut, a lány szülei mindenben segitették öket, az apuka is felvállalta a kicsit, az anyuka mégis ugy döntött hogy ez neki nem kell. Gabriel eltünt. Elisabette, az anyuka elöször azt nyilatkozta hogy a fiát örökbeadta valakinek, de nem árulta el kinek. Lecsukták, de azóta sincs meg a kicsi. A lány közben azt vallotta hogy megölte és egy szemetesbe dobta Gabrielt, aztán most egy másik nöre fogta a baba halálát. Kusza....itt a videó a kicsiröl, az anyukáról, az ügyröl:


Idös férfit találtak szerdán agyonlöve saját házában. A fiát vádolják a gyilkossággal.

Ez kicsit korábbi, oktoberböl:
Egy 16 éves soför elütött egy 11 éves kislányt. Állitolag a soför sem részeg nem volt, sem gyorsan nem hajtott. Csak nem látta a kicsit. A lányka meghalt.

6 megjegyzés:

  1. Ez se semmi.

    http://news.yahoo.com/s/nm/20101215/us_nm/us_arizona_shooting

    VálaszTörlés
  2. ja ezt pont most láttam a tvben, reggel a neten még nem láttam :) köszi

    VálaszTörlés
  3. Már volt az amerikaiaknak elektromos autója, nem is tudom, talán Floridában, csak a General Motors hazavágta a projektet, amikor túl sikeres lett. Az érdeklődők nézzék meg a 'Who killed the electric car' című filmet.

    VálaszTörlés
  4. igen,azért irtam hogy Arizona elsöje.azért ez elég jo ötlet szerintem bár nem értek hozzá. mégiscsak jobb mintha szétfüstöljük a bolygónkat. :):) ez a videoban szereplö kocsi mondjuk elég ocsmány szegényke.:)

    VálaszTörlés
  5. sbdy! Igen, már volt. Pontosabban Kaliforniában az EV1 nevezetű elektromos autó. Nagyon sikeres fejlesztés volt. Megvenni nem lehetett őket, csak kölcsönözni hosszú távra. Mivel nagyon tetszett az embereknek és egyre többen akartak átpártolni erre a technológiára a szemét olajcégek a GM-el karöltve törölték a tervezetet és elvették az emberektől az autókat. Később bezúzták őket és erről szól a film is amit említettél.

    Niki! Igen, mindegyik típusa elég nyomi formájú, főleg a legelsők. Ahogy ezt az újat nézem, nekem nagyon tetszik. Ennyi áldozatot pedig megérne a tiszta levegő és a Föld szeretete. :)

    Az ára nem is húzós. Remélem minél többen veszik majd, de sok ellenkampány lesz még ezen téren. Érdemes lesz figyelni.

    VálaszTörlés
  6. Tibi
    hát ezaz....vesznek itt még drágább autókat is. Persze az átlag nem tudja itt sem megtenni hogy ennyiért vegyen autot,(ha lizingre megkapja is nagyon nyögi..ha nem veszik el töle) de azért elég sokan vannak azok, akik megtehetnék mégsem teszik mert nem érdekli öket a bolygójuk...

    VálaszTörlés