Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. szeptember 13., kedd

Skorpio csipés....

Mostanában megint találunk skorpiot a házban. Pisti valamelyik hajnalban felébresztett hogy belelépett egybe...megcsipte.
Korábban utánajártam már annak, hogy mi történik ha ilyen van. Felnöttekre a bark skorpio (ami itt a legveszélyesebb) csipése nem veszélyes, kivéve ha allergiás vagy rá.
Szappanos vizzel le kell mosni, jegelni és CA-t kell vinni a szervezetbe. Iszonyuan égett, csipett és zsibbadt a lába, nagyon dühös volt szegény....
5 órán keresztül szenvedett vele, és pont mennie kellett meloba is, mondtam neki ha az autópályán rosszul lesz azonnal álljon meg és hivjon mentöt. Mivel még soha nem csipték meg, nem tudhattuk nem allergiás e rá.
Semmi baj nem történt szerencsére. Asszem skorpiirtókat ki kéne hivni lassacskán :):):):) A két skorpim amiket a beköltözéskor fogtam még élnek és jo nagyot nöttek. Ha lesz idöm majd lefotozom öket. A csipés egyébként 24-72 órás fájdalommal is járhat szoval Pistinek szerencséje volt.

Suli:
A két antropologia osztály kikészit annyi a szakszöveg sejtbiologia és társai, eléggé sok idö mig megtanulom, de azért elég jol megy, kb 80-90%-osra szoktam irni a teszteket. Régészet remek, ARAB nyelvet meg imádom, most irtuk az elsö tesztet, hibátlan lett.

Csilláék jol vannak, kaptam a panaszt hogy eltüntek ök is....igen...el vannak foglalva az uj élettel, de decemberben igérem megirjuk együtt a cikket a kiutazásról és beilleszkedésröl és felteszem a weblapra azt és más uj cikket is! Addig nem tudom sajnos....

Most megyek alszom mert holnap rengeteg tananyag vár kevés idövel. :)

Mindenkinek szép napokat kivánok!

4 megjegyzés:

  1. Szia Niki!
    Jobbulást Pistinek.
    Szerencséje volt akkor...
    Tibi

    VálaszTörlés
  2. na en a skorpioktol total kiborulnek az tuti....

    VálaszTörlés
  3. én kifejezetten irtòzom toluk. Mikor Texasban voltam, figyelmeztetett a baràtnom, hogy mielott felveszem a cipot, ràzzam ki, nehogy legyen benne. tobb se kellett! Coloradoban ilyesmire nem kellett vigyàzni. legfeljebb a csorgo kigyokra. ha-ha

    VálaszTörlés
  4. Erika,
    macik, farkasok, veszélyes kigyok és pokok stb...elég sok államban vannak, nem csak itt a délnyugaton. Sokan el vannak tévedve ez ügyben és azt hiszik ha CO-ba, vagy más államokba mennek ott semmi ilyesmi nincs. Persze NY felhökarcoloinak tetején nem nagy a valoszinüsége hogy megöl egy kigyo, ...arrafelé a repülögépek vannak divatban a felhökacrolók belsejében :D :D tudom morbid.

    VálaszTörlés