Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. április 30., szombat

Anyának

Szerencsésnek érzem magam, hogy az életem kötödik egy olyan angyalhoz amilyen te vagy!
Nagyon boldog anyáknapját kivánok Neked anyucim!

2011. április 29., péntek

Igy hozd magad könnyen, gyorsan kinos helyzetbe...

Hogyan járasd le magad jó gyorsan és rendesen a tanáraid és osztályod elött? Ne problémázz rajta, elárulom én hogyan csináltam ma:
Régészeti ásatás: Kemény volt a talaj iszonyuan
--késöbb kiderült hogy valoszinüleg egy padlóra bukkantunk amin én szerettem volna nagyon ügyesen átturni....---
szólni akartam az osztálytársamnak hogy "I need a strong man here", ehelyett azt mondtam: "I need a hard man here"...áh csak 3 tanárom és a fél osztály hallotta. :):)

Közben persze nyögtem egy jó izeset, mert nem elég hogy a fülem is izzadt olyan forrón sütött a Nap, de ráadásul kinlódva szurkáltam a vésömet a földbe miközben a por ment lefele a tüdömbe szépen a maszkon keresztül is, ami meg nyomta az arcomat és mégjobban melegitette a börömet nehogy megfázzak, viszketett is az arcom de nem tudtam megvakarni mert a kezem olyan mocskos volt hogy a körmöm nem is látszott töle, közben meg a kedves ott lézengö osztálytársam az én hátamon próbálta fáradt 80kg-os testét megtámasztani nehogy felboruljon....nagyon jó volt.

Szoval az osztálytársam nagyon udvariasan felajánlotta szolgálatait "hard man" ügyben és kérte a többieket hogy hagyjanak minket magunkra mert nekem most egy "hard man"-re van szükségem.....:):) Jóóólvan, nem eléggé érzem még kisebbségben magam az angol nyelv miatt. :):) Ma sikerült még egy szinttel lejjebb tornásznom magam. :):): Hehe....neem baj. Vicces volt.

A semester projectet Hohokam ételek, fözés, vadászat témában irom Martin "kollégával", alig találok anyagot rola, 2 hete kinlodunk járjuk a könyvtárat, erre ma kiderül, miután kértem egy "hard man"-t, hogy akár egyiptologiai témárol is irhattam volna...amiröl irnék fejböl is 10 oldalt egy témában...és én ezt nem tudtam....eléggé dühit a dolog....valoszinüleg nem értettem amikor mondta a tanár....már mindegy...majd legközelebb....

2011. április 28., csütörtök

Anya

"Te vagy, akitől megtudom:
A csodára nekem is lett jogom.Köszönlek.
Várlak.
Ez mind Te vagy:
Anya és Angyal.
Csak el ne hagyj."
Bár jobb lenne személyesen odaadni egy igazi tortát igazi virággal és igazi ajándékokkal.......

2011. április 25., hétfő

Idézetek

Találtam néhány idézetet ami nekem nagyon tetszik és nagyon leirja azt, ahogyan az élethez hozzáállok. Jó  elolvasgatni ezeket, amikor néha kizökkenek a határozottságomból. Hátha valamelyikötöknek szintén épp jól jön!

Ez az elsö pontosan leirja hogyan változtam meg akkor, amikor 19 évesen elegem lett a sok gúnyból és megalázásból az iskolában. Használ!:

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet.
Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel.
Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé – és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard)

(ez tényleg nagyon igaz! addig nyomtam el magamban a félelmet, mig végül elmult. Ha félek is, nekimegyek annak amitöl visszariadtam, addig, amig megoldom a problémámat és rájövök, hogy már nincs mitöl félni. (lásd:madárpókom kontra pókfóbiám)

“Vagy találunk ott utat, vagy építünk egyet.” (Hannibal)

“Akár azt hiszed hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”
(Henry Ford)

“Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: AKAROM. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.” (Kurt Dimberger)


“Először figyelembe sem vesznek, aztán nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, és aztán nyersz.” (Mahatma Gandhi)

 “Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)

“Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni. Egy óvatos hajó soha nem jut messze a parttól.” (Dale Carnegie)


“Az emberek úgy nézik a dolgokat ahogy vannak, és azt kérdezik: miért? Én úgy nézem a dolgokat ahogy lenniük kellene, és azt kérdezem: miért ne?
(Robert F. Kennedy)

“Vannak, akik mindig morognak, mert a rózsáknak töviseik vannak. Én hálás vagyok, hogy a töviseknek vannak rózsabimbói.” (Alphonse Karr)

“Amikor azt mondod: ‘Feladom!’, gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: ‘Egek, micsoda lehetőség!” (H. Jackson Brown)

“Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki.” (André Kostolany)

 “Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig  vitorlákat.” (ismeretlen)

 “Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.” (Thorwald Dethlefsen)

2011. április 24., vasárnap

Fura husvét

Boldog husvétot annak aki ünnepli :):)És a többieknek is....
Egy szösszenet a reggelemböl: Az elöbb jöttem haza éjszakásból. A ház elött látom, hogy az idióta lusta százmázsás szomszédasszony, aki állandóan ordit a kisfiára és egész nap az erkélyen orditva telefonál,  fogta a  müanyag tojásokat amiben cukrok vannak, az elsö emeleti erkélyröl lezuhantotta az összeset a betonjárdára és a mellette lévö kavicsos kertre és leküldte a 3 éves kisfiát hogy "mennyé májkll keresd meg hova tojt a nyul."

Szegény gyerek lejött, szedte a tojásokat aminek a fele szétesett a dobástol és kipergett a cukor, az anyja meg üvölt neki hogy MÁJKLLL!!! OTT A ZÖLD!!! MÁJKLLL!! NEM ÉRTED??? Üvöltött vele mert a gyerek nem a zöldet szedte fel hanem másikat.....

De arra nem képes, hogy letolja a kamion fenekét és együtt szedje a gyerekével, vagy hogy ne az erkélyröl zuhintsa le az egészet hanem lejöjjön és eldugdossa öket szépen valahol arrébb a füben. Hihetetlen....

Na akkor most hogy igy tapasztaltam az amerikai húsvét családias hangulatából, nekiállok tanulni...:)

2011. április 23., szombat

Régészeti felmérés - Tovrea Castle Phoenix

Tegnap a Tovrea Castle - nél voltunk az osztállyal. Érdekes, hogy rég szerettem volna megnézni már, de nem sikerült, mivel jelenleg átalakitás alatt áll, igy senki nem mehet be 2-3 évig. Milyen jo, hogy az iskola által ilyen helyekre is bejuthatok! :):)
A kastély esküvöi torta formájura és  igazából szanatoriumnak/hotelnek épült, lévén hogy Phoenix levegöjének tisztasága miatt mindenfelöl érkeztek a városba tüdöbeteg emberek gyógyulni, kikapcsolódni-- de mire kész lett volna az épület, a szomszéd telket megvásárolta valaki, aki állattenyésztésbe kezdett. Igy aztán a marha - birka - kecskeszarszag miatt nem lett volna túl nagy sikere a szanatoriumnak....ha érdekel a történelme, a weblapon le van irva.
A lényeg: A városé ma az épület és a hozzá tartozó hatalmas hasznositatlan telek, amire most a kastély körül lévö botanikus kertet szeretnék kiböviteni, de mielött nekiláttak volna, megkérték a régészeket, hogy mérjék fel a terepet. Ekkor léptünk akcióba. :):) Két csoportra oszolva nekiláttunk a felmérésnek. Nagyon tetszett! Prehisztorikus anyagot ugyan nem sokat találtunk, mégis érdekes volt. Szines üvegeket, autóalkatrészeket és egyéb hisztorikus dolgokat találtunk és közben nagyon jól mulattunk!



 Jobbról a 2.a tanárom, Dr Jerry Howard
 Mumifikálódott nyuszi....ugyanigy végezze az illetö aki ezt tette vele....

 Dutch, egy másik tanárom. Ö a felmérés specialistája. Mindenben profi ami GPS! :):)  Segitökész, kedves és nagyon jófej! Bár halkan is beszél és pösze is, nehezen értem, de nagyon szeretem!
 Találtunk valamit!!! Itt épp egy prehisztorikus edény darabjaira lelt az egyik osztálytársam, kaptuk a GPS-t és bemértük...
 Iiii...Martin leejtette a nem olcsó GPS-t...reméljük senki nem vette észre..:):):)
 Tanácskozás van...
 Ha az egész telekböl botanikus kert lesz, hát kösse fel a gatyáját aki végig fog sétálni rajta....föleg nyáron...vigyen magával mentöosztagot is hogy ha ájul legyen aki elkapja...

 A reptér majdnemhogy mellette van....némelyik gép egészen az épület mellett száll el...
 

Már bejelentkeztem a következö szemeszterre, és kértem segitséget nyári angol és matek class-ra való jelentkezéshez is, hogy a különbözetit végre le tudjam tenni. :):) Most anyaggyüjtés van a semester projectemhez, amit Martin osztálytársammal közösen készitünk el, lévén hogy egymástól függetlenül ugyanazt a témát választottuk.....kedden megyünk az egyetemi múzeumba és a könyvtárba is anyagot gyüjteni. Hát...imádom ezt az egészet.

2011. április 20., szerda

Phoenix hiradó

Pénteken egy prérifarkas megtámadott egy 2 éves kislányt egy cave creek-i park játszóterén. A parkban 6 farkas élt, gyakran a grillezöröl lelopták a hust, de nem történt még hasonló eset. Az állatokat elaltatták, a kislány egy harapással és néhány oltással meguszta az esetet.

apr.5. Egy 37 éves nö veszekedett az autójukban a 17 éves lányával, a lány kiszáll az autóból, az anyuka pedig elütötte öt a járdán majd elhajtott. Késöbb, amikor a mentök épp a lányt vizsgálták, akinek komoly baja nem lett, a nö visszatért a helyszinre. A biróság nem itélte el.....

Két 18 éves fiú a laptopjáért kirabolt majd megölt egy 16 éves gimnazista lányt....

Phoenixi nö 13 évet kapott, mert szexuális kapcsolata volt egy 14 éves fiuval. A kapcsolatról a férj is tudott. (a cikk nem irja hány éves a nö, de foto alapján 40 körüli)

25 éves nö áthajtott egy piroson, még a biztonsági öve sem volt bekötve, nekiütközött egy másik autónak, amit egy 73 éves férfi vezetett. A nö sulyos állapotban kórházban van, a férfinek nem esett komoly baja. Video itt


Apr.20. Sun City : 
Elgázoltak egy 86 éves, golfkocsival közlekedö férfit, a gázolot még keresik. A férfi életveszélyes állapotban, kórházban van.

apr.17.Mesa
3 éves kislány fulladt medencébe. A testvérei kijöttek a medencéböl öt pedig ott felejtették.....a család más tagja talált rá 20 perccel késöbb...

ápr.17. Phoenix
7 éves kislány nem tudott kijönni a medencéjükböl, szintén megfulladt...

Idén eddig 9 felnött és 5 gyermek fulladt vizbe Maricopa megyében.

23 éves férfi részegen átment egy ház falán be a nappaliba.......senki nem sérült meg.

És csak ugy érdekesség képpen egy korábbi hir ami nekem nagyon "tetszett": Egy férfi akkorát tüsszentett, hogy szintén "beköszönt" az autójával egy házba, 3 falon átment, ráadásul a vezetö oldalán a szélvédön egy vasgerenda is átfuródott, nagy szerencséje volt a soförnek hogy nem halt meg. Sulyos állapotban szállitották kórházba. VIDEOT ITT LÁTTOK




2011. április 17., vasárnap

Fotoverseny

Beneveztem az egyik fotommal egy facebook fotoversenyre, kérlek nézzetek rá a fotomra, és ha tetszik "like"-oljátok le. Ha nem tetszik nem kell :):):)
Másik 3 oldalt is le kell like-olni hogy a szavitok érvényes legyen, mert tölük jön a nyeremény. Ök azok:

http://www.facebook.com/#!/Suliguru

http://www.facebook.com/#!/Szallodaguru

http://www.facebook.com/#!/PharmaNutriLAB

A fotomra pedig itt like-olhattok ha tetszik:

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=166086076778575&set=o.107479836004904&type=1&theater

Köszönöm mindenkinek aki szavaz!

2011. április 16., szombat

Régészet, szó szerint orrvérzésig...:):)

Nem, senki sem vágott orrba, -tudom most van aki arcáról lekonyult a vigyor mert már elöre örült...:):):)

Tegnap már eléggé fenn volt a Fahrenheit az egekben, bár lesz ez még sokkal feljebb is....nem tudom hány fok volt, de 4 órán át a tüzö Nap alatt nem volt kellemes. Pedig kalap volt rajtam. Azt nem mondom hogy elment a kedvem a földkaprigálástól, de eléggé vágytam a hüvösbe....:):) A vizem olyan forró volt, hogy a flakon is égetett ahogy megfogtam, szóval innom sem volt mit....

Mikor végeztem, beültem az autóba, elinditottam a légkondit és elöntötte az orromat a vér, de úgy, hogy 1 papirzsebkendö kb 5 másodpercig tartott és már a kezemen csöpögött a vér. Még jó, hogy éppen ezért, (mert ez nem elöször fordult elö) mindig tartok egy nagy tekercs papirtörlöt a csomagtartóban. Annyira ömlött belöle a vér, hogy alig tudtam hátramenni és kivenni a papirt....szóval ezentúl az ölemben tartom majd...:):)

Kb szük fél óráig, 20 percig próbáltam az út szélén megállva a kocsiban elállitani a vérzést. El nem engedhettem, mert a kocsi csupa vér lett volna, igy odatartottam a papirtörlöt , de igy meg a torkomon folyt a sok vér, nyeltem mintha vizet innék....durva volt...mégdurvább, hogy a megalvadt vér a nyomás miatt "leszakadt" a gyógyitani próbált ér faláról, és az is lecsuszott a torkomon...szóval éreztem ahogy az alvadt vért nyelem....nagyon guszta volt. :):):):)

Amikor végre elállt nagyjából, úgy hogy már tudtam vezetni, egy kutnál vettem 64 oz colát és lenyomtam mindet. Jó szomjas voltam..:):) Máskor egy hét alatt iszom annyit. :)

Hazajöttem, tusoltam, megint vérzett az orrom, aztán irány melóba, ahol ismét elindult a vérem, és hol elmult hol elindult éjfélig....annyira szédültem hogy állni sem birtam...a vér pedig már nem is vizszerü, hanem sürü volt, és nem csöpögött hanem még mindig folyt. Délután 4 óta eléggé meguntam, már sik ideg voltam. Állok a beteg fölött.....és elönt a vér...frankó..épphogy nem tiszteltem meg piros folttal a fehér ágynemüt....
Az ápolónö meg jó hogy ott volt mert fingja sem volt róla mit kéne csinálni velem, csak drukkolt meg jajongott...:):) Még jó hogy gyerekkorom óta van már benne gyakorlatom, mert a kedves nurse-el nem sokat értem....bár a gyakorlatommal sem....iszonyu hogy vérzett...gondolom a Naptól megpattant egy vastagabb ér. Az ereim már elötte úgy meg voltak duzzadva, hogy a csoporttársam meg is kérdezte miböl vagyok hogy ilyen vastagok ...akkor már gondoltam hogy baj lesz.....

Hát ilyen izgi napom volt.

Suli: 15 oldalas semester projectet kell irnom 2 hét alatt. :) + Bejelentkeztem a következö szemeszterre, merthogy ennek pár hét mulva vége. A tanár megkért minket, hogy ha kitaláltuk miröl szeretnénk irni a projectet (a szemeszter alatt tanultakkal kapcs.persze..) akkor irjunk neki emailt és ö megmondja mely könyvekböl szemezgethetünk.

Amit én választottam: Hohokam culinary, cooking habits, cooking tools, firepits, vegetal and animal food sources, hunting, cultivation.
(Hohokam:az indián civilizáció akikröl tanulok. Mint apacs, zuni, stb....)
Hohokam étkezési/fözési szokások, tüzhelyek, eszközök, növényi-és állati táplálékforrások, vadászat, földmüvelés.

Dr.Howard ( a tanárom) megdicsért, hogy nagyon érdekes témát választottam, és azt irta nagyon reméli hogy folytatom a régészetet, mert úgy véli jó régész lesz belölem. Adott tanácsokat, és felajánlotta hogy bármiben segit, kérte hogy akármire szükségem van csak hivjam vagy irjak neki.

Tudom hogy ez másnak nem nagy dolog igy leirva, de számomra óriási. Nagyon sokat jelentett töle ez a pár sor. Mert olyan ember mondta akit tisztelek és akire felnézek. A TANÁROM. :)

Szóval most készülök az ASU könyvtárába (egyetem) mert csak ott találom meg a könyveket amire szükségem van....jó hogy az is a város másik végén van...:):)

Jaah még egy dolog. Sokan mondják nekem, most pl Kriszti (itt is köszi amit irtál, tényleg jól esett! :) ) hogy sokat vállalok. Biztosan én látom rosszul, de nem látom be mi az a sok. :):) Csak az iskola van nekem, semmi más. Iskolába sokan járnak. Mi az ami sok? :):) Nem értem. 

2011. április 8., péntek

Iskola, házikónk

Megkaptuk a házat, de több fizetnivaló lesz a papitmunkára, mint amire számitottunk....ennek nem örülünk, de 2 honap mulva tulleszünk rajta. Junius elsö napjaiban költözünk majd.

Suli: Iszonyatosan élvezem a régészetet, minden percet ugy az elméleti mint a gyakorlati órákon. Annyi érdekességet megtudtam már mostanra is, hogy elképesztö. Ez a szemeszter vége lesz május közepén, aug.végén kezdödik a következö. A különbözeti vizsgát még mindig nem tettem le, pedig már kellene, hogy ösztöl minden szükséges és általam választott tárgyat fel tudjak venni.

Az a problémám, hogy még mindig a matekon ülök....még mindig totál hülye vagyok hozzá és már látom, hogy tanár nélkül nem fog menni...bár lenne itt egy magyar matektanár....mert angolul nehéz lesz megérteni ha magyarul sem értem.....
A másik gondom az angol. Az órák kb 70%-át értem amikor a tanár beszél. Ezzel annyira nincs is nagy bajom, hanem inkább a beszéd ami az utóbbi hetekben letargiába ejtett. Nem tudom ugy kifejezni magam ahogyan szeretném, nem merek kérdezni mert félek hogy nem tudom elmondani mit nem értek...ezen kivül ismerkedni is eléggé nehezemre esik a többiekkel emiatt. Nem értek sokmindent amikor együtt beszélgetnek, a poénokat, a hadarásokat, az egymás szavába vágott mondatokat, nem tudom követni öket. Igy kivülállónak érzem magam. Pedig szegények probálkoznak, nagyon kedvesek velem legtöbben. A két csoporttársam akikkel együtt vagyok terepen, Nicole és Martin, tényleg nagyon rendesek velem, még ebédre is meghivtak, de én bénának érzem magam a beszéd miatt. Sokszor nem szólalok mert csak azért, mert nem tudom hogyan fejezzem ki magam,nem tudok szavakat amiket használni kellene, igy igazából nem ismernek meg, nem tudnak velem igazi beszélgetést folytatni.
Általában a munkahelyemen, a boltokban nincs bajom ezzel, elmondom amit akarok, megértem amit mondanak, de a barátkozás valahogy más. Nehéz. Nem tudom igazán kifejteni a gondolataimat, a reakcióim mintha korlátok közé lenne szoritva. Mintha néma lennék. Szörnyü érzés.

Megoldás: Beszélni fogok az iskola egyik tanácsadójával, és megkérdem van-e lehetöség arra, hogy nekikezdjek egy "angol külföldieknek" osztálynak, illetve hogy matekot tanulhatok-e az iskola keretein belül ami felkészitene a vizsgára.

Nem gondoltam volna az elején, de az, hogy a weblapra amerikai oldalakról forditok, rengeteget segit és eddig is segitett. Lévén hogy általában történelmi, régészeti, biologiai dolgokról irok, ez eléggé szakmábavág a régészettel, antropologiával. :) Tömérdek szót nem tudnék ha a weblap nem lenne.
Csakhát, ahogy most is, sokszor nincs idöm rá.
Ha van akkor fáradt vagyok.

Eléggé kezd dühiteni ez a "nyelvnemtudás". Remélem az english class segiteni fog a fogalmazás megtanulásában és kényelmesebben fogom érezni magam az osztálytársaim körében.

2011. április 3., vasárnap

Megint egy ház...

Ma csak egyetlen házat néztem meg, Pisti nem jött mert dolgozik. Ugyanaz a környék mint a másik volt, egy picit kisebb, 174 m2 belül, plusz szép, füves udvara van, ami fele a másiknak méretre, de nem rossz....3 macska, 2 kutya 1 gyerek és egy medence elfér rajta
Egyböl telefonált az ingatlanos, hogy akarjuk a házat, de csak reggel tudjuk megcsinálni a papirokat és még nem biztos hogy más nem csapott rá a hétvégén.....
Ez is 4 szoba, + nappali+konyha+ebédlö+2 fürdöszoba, 2autos garázs, és az udvar. És ez nincs lelakva, nagyon szép uj kivül-belül. Az ára 99.900 $.
Az elözö jobban tetszett a nagy udvara miatt, de ez tényleg gyönyörü.

Van még egy amit szeretnék megnézni de arról infora várunk egyenlöre....bár ha ezt megkapjuk akkor annak löttek.....pedig annak akkora udvara van, hogy elájultam mikor megláttam...

Hát most reggelig megint izgulás van hogy megelözött-e minket valaki....kiderült, hogy a másikat nem az ingatlanosunk miatt, hanem egy adminisztrátor bige miatt veszitettük el. Mert nem végezte el a munkáját rendesen, és nem elöször fordul elö...csak azt nem tudom miért nem tesznek már valamit ha ennyire béna a nö......és mégcsak azt sem mondta hogy bocsi....
Itt vannak képek a házról amivel most probálkozunk:















Ekkora tudatlan bunkó némelyik ember

Nézzétek milyen kedves levelet kaptam a forumba. Már nem lepödöm meg az ilyeneken, direkt nem töröltem ki, hadd reklámozzam már milyen irigy, seggfej az illetö. Legfelül már a válaszomat látjátok, alatta samu néven irt ez a jómadár:

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=ArizonaMagyarul&id=1262704627

Én jól mulattam a bénaságán, gondoltam megosztom veletek. :):):) A nevetés gyógyit és fiatalit cimen :):)

2011. április 2., szombat

Nézzétek meg a házakat, árakat


Már kezdem tultenni magam azon hogy nem jött össze az a ház:):):) jo hamar...mint mindig....
Nézegetem a házakat továbbra is, és rengeteget találtam hasonlot vagy még szebbeket is felujitva 4 szobásakat ugyanott. Ugyhogy most megint reménykedös-lelkes fázisban vagyok :):):):)
Hogy lássátok ti is a lehetöségeket, árakat, környéket, megmutatom térképen, hogy hová szeretnénk költözni és belinkelek pár házat amik tetszenek.

A térképen piros X-szel jelöltem ahol most élünk, és piros körrel azt a környéket, Surprise-t, ahová szeretnénk költözni. A képen már nem látszik, de a nyugati szélén van a White Tank Mountain Regional Park, amiröl már irtam, ami képekröl annyira tetszik nekem. Érdemes rákeresni a neten és megnézni, nagyon szép! Arról nem is beszélve, hogy nativ amerikai petroglifákat rejt némely szikla....ami mégérdekesebbé teszi a helyet.

Az elsö házat Anett barátnöm találta nekünk. Óóóóóriási udvara van, 4 szoba, szép uj belül is, és iszonyat olcsó....81.000$. Nagyon tetszik, meg is nézzük a napokban ha a nagyon eszes ingatlanosunk azt mondja hogy elérhetö a ház...

http://phoenix.craigslist.org/wvl/reb/2297557199.html

Ezek is tetszenek.Nézzétek meg az árakat és hogy hogyan néznek ki ezek a házak. Szerintem gyönyörüek, mind a bekarikázott környéken van.

http://www.homes.com/listing/137407873/16945_W_Marconi_Avenue_SURPRISE_AZ_85388

http://www.homes.com/listing/133025607/14251_W_Crocus_Drive_SURPRISE_AZ_85379

http://www.homes.com/listing/124644476/14414_W_Ely_Drive_SURPRISE_AZ_85374

http://www.homes.com/listing/130394298/16194_W_Young_Street_SURPRISE_AZ_85374

Van aki szerint Surprise mindentöl messze van...nos....a térképen látszik, hogy a 101-es autopálya ott van, ami körbevisz az egész városon. Már ez az egy is elég ahhoz, hogy bárhová gyorsan eljussunk, de ezen kivül ott van mellette a 60-as és a 303-as autopálya is, szóval a távolság miatt nem aggódnék.....
Az egész környék új, csendes, barátságos, sok fával, játszótérrel, parkkal, iskolák és mindenféle üzlet ott van néhány mérföldön belül amire csak szüksége lehet egy embernek a hétköznapokban.

Egyébként meg mitöl is lenne messze, amikor egy városrol van szó....nem egy házikóról beszélünk, ami kint van a sivatag közepén 100 mérföldre a civilizációtól...:):):)

Mindig taszitott a nagyvárosi élet, falun nöttem fel és mindig is visszavágytam falura, olyan helyre ahol kifeküdhetek a füves udvarra, ami az enyém, ahol a szomszéd nem les az arcomba, és ahonnan rövid idön belül a nyilt természetben találom magam. Surprise pont ilyen. Legalábbis az a része ahol házat nézünk...a többiröl nem tudok, nem is érdekel. :):)

Fantasztikus dolog, hogy mégis sok munkalehetöség van a közelben. Persze szerencsések is vagyunk ebböl a szempontból, hisz mindketten olyan szakmában vagyunk amiben itt könnyü elhelyezkedni. Sun City West, ami kifejezetten idösek számára épült és ahová 55 éven alul nem költözhetsz, épp Surprise mellett van. Ez nekem a "munkaparadicsom" :):) egyébként ott dolgozom most is. Egy szakácsnak is mindig lesz lehetösége.
Pistinek most, itt is sok munka akadna ha akarna váltani.

Az pedig csúcs, hogy ez a környék ilyen olcsó. :):) Nincsenek mexikoiak, nincsenek feketék, tisztaság és rend van. Na...hogyan tudnám még leirni mennyire belezugtam ebbe a városkába?? :):)

Már Anették és Csilláék is errefelé húznak. :):) Ahogy hallom élnek ott magyarok sokan, szoval összehozunk majd egy magyar-negyedet. :):):)

Mit szóltok? Szép házak ugye?

Most jut eszembe hogy Surprise-ról irtam már a weblapon is....:):)
Check it out :):):):):
Surprise

Ház

Az ingatlanosunk egy idösebb hapsi. Mindig minden kiesik a kezéböl, vezetni nem tud, a GPS-ét nem tudja követni, mi visszük el öt a házakhoz és nem forditva....szoval a hapsi egy nagy rakás szerencsétlenség. Ez ma is kiderült....
kiderült hogy a házra már valaki más rácsapott elöttünk ez az idiota meg nem vette észre....nagyszerü....ekkora csalodást....most elküldtem neki néhányat amit szeretnénk megnézni. Remélem ezuttal gyorsabb lesz mert még egy ilyen huzás és elhajtjuk a fenébe. Nagyon feldühitett.
Ezuttal is ugyanazon a környéken nézünk házat, söt, igazábol már csak ott nézem (Pistinek nincs ideje, ezért egyedül). Hát, remélem lesz még olyan amit egyböl megszeretünk, ahogyan ezzel történt......



Házvásárlás

Ritkán irok, sok most a suli, munka és végre kaptunk hitelt is házra, ugyhogy háznézöbe is jártunk.
Igazábol még 10 házat sem néztünk meg, és már megtaláltuk amit kerestünk. A neten több százat megnéztünk persze. Két ház tetszett nagyon, Surprise-ban, egymástól néhány utcára vannak. Mindkettö 180 m2-es plusz udvar. Az egyik felujitott, de kisebb udvarral, a másik lelakott de nagyobb udvarral. Mindkettönknek a nagyudvaros tetszett jobban, de a sorsra biztuk, amelyiket megkapjuk az lesz. A felujitottat el is vitte valaki, a másikra most várjuk a választ a banktól. Még pár nap.
Annyira jó áron van a ház, 2 évvel ezelött még 220.000$-t ért, ma 95.000-ért adják.
Surprise város Phoenix nyugati szélén található, a ház gyönyörü uj részen van, rengeteg játszótér, park, barátságos csendes utcák, szép házak. A 101-es autopálya pár percre van tölünk, ami körbevisz az egész városon, igy semmi nincs messze, mellettünk van a 60-as és 303-as autopálya is, két nagyobb út a Bell Road és a Waddell Road, ahol mindent megkapunk amit akarunk. Szoval minden nagyon közel van, mégis csöndes szép barátságos hely.
Amikor beléptünk a házba egyböl mindketten ugy éreztük, otthon vagyunk. Szoval ez a mi otthonunk. Már csak a bankon mulik....

4 szoba, nappali, konyha ebédlö, 2autos nagy garázs, 2 fürdöszoba és az udvar, ami most kavicsos, de amint a kezeim közé kerül, füves lesz. :):)

Van mit ujitani benne, de nem rossz. Egyböl lakható, csak aproságok vannak javitani plusz ami nekünk nem tetszik ugye...pl a szönyeget fel akarjuk szedni és járólapozni. Én olyan izgatott vagyok, hogy már le is rajzoltam hogy fog kinézni a nappali. :):):) Fekete járólap, napsárga fal. :):)
A fürdökádak régi stilusuak, azokat is majd idövel kicseréljük ahogy pénzünk lesz. Jajj már ugy várom hogy igent mondjon a bank!!!

Eddig itt akartunk maradni északon, ahol most vagyunk, de itt eléggé huzosak a házárak a többihez képest, amit délebben 100-ért megkapunk az északon 150-200....és Surprise nagyon megtetszett, még jobban mint az északi részek. Több a fa, szebbek a házak, barátságosabb környék. Arrol nem is beszélve, hogy pont a White Tank Mountain Regional Park mellett lennénk ott, amit már 2 éve meg akarok nézni.....mindig elmarad mert sosem járunk nyugatra.....azt hiszem minden héten oda fogunk vagy fogok járni....a városnak teljesen a széle, aminek nagyon örülünk. Mégis mindent hamar elérünk a pályákon át. A munkám 10 percre lenne, a suli is közelebb mint innen, Pistinek fél ora lenne a munka, annyi mint nekem most. Az is jo.

Szóval most izgulás van......

Az idöjárás kezd már phoenixies lenni :):) ugy értem mostanában volt néhány hüvösebb nap, de helyreállt a rend, már 35-38 fokok vannak. Ma 36 volt.