Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2011. február 22., kedd

Jelentés...megérkezett a család!! :)

Megérkezett anya és Csilla!! Nagyon jo látni öket és mégjobb hogy most végre mindent személyesen tudunk megmutatni nekik, nem csak fotokon keresztül.
Az elsö napon szakadt az esö ugy mint még a 2 évünk alatt soha. A második napon kimentünk a házunk mellé a sivatagba, de fél centis jégdarabok kezdtek esni, azt hittem eldobom az agyamat. Ilyet sem láttam még itt....hát szerencsére ezt a 2 napot is jól ki tudtuk használni, elvittem öket boltokba, plázába, vásároltunk, nézelödtünk hülyéskedtünk. Nagyon jó volt. Még magyarokkal is találkoztunk, akik CA-ban élnek... Tegnap már szép idö volt, elmentünk a Desert Botanical Gardenbe, (botanikus kert) mert anya imádja a növényeket. Gyönyörü volt, aztán a mellette lévö Hole in the Rock nevü formátumot néztük meg, másztunk fel rá. Ez egy vas-oxidtól piros szinü hegy, amiben érdekes lyuk tátong. Gyönyörü a kilátás onnan. Fotokat késöbb felteszem, mert most dolgozom és a képek a másik gépemen vannak, otthon. Ezeket a neten találtam.

Ez után elmentünk a TB tesztem eredményéért, amire várnunk kellett egy orát...ezzel elrohantunk a fönökeimhez, akik örültek anyáéknak, nem akarták elhinni hogy ilyen fiatal az anyukám, agyon dicsértek engem, amit le kellett forditsak anyáéknak szigoruan........aztán hazajöttünk.
Jól elfáradtunk, sokat sétáltunk.

Ma kimentünk a Pleasant Lakehez és vásárolni egy kicsit, csomo jó cuccot vettünk a Columbia és Nike üzletekben és megint találkoztunk egy magyar párral....hihetetlen......Magyarországon élnek, csak utazgatnak...
Hétvégén Las Vegas, holnap strandolás,

Minden nap megyünk valahova, egy percig sem ülünk otthon, ami nagyon jó! De igy aztán nem nagyon van idönk irni és képeket pakolgatni a netre. Kicsit várni kell rá mire felkerülnek majd.
Minden nap sör, mojito, jakuzzi, édesség, minden ami finom és minden ami holiday!! Végre anya és Csilla kipihenik magukat, nyaralnak, szorakoznak egy jót. Megérdemlik!

2011. február 16., szerda

Állatkert az út közepén

Tegnap jöttem dolgozni, a sivatagon át vágtatok, mire hirtelen egy nagy állat ugrik ki elöttem kb 20 méterrel az utra. Hirtelen azt hittem ló, de közelebb érve láttam hogy egy tehénröl van szó. Megijedtem, de szerencsére elég volt lelassitani kicsit hogy ne nézzen be hozzám boci pajtás. Megyek tovább, hirtelen megint kiugrott elém egy tehén és a kicsinye, de annyira közvetlenül elöttem hogy majd kiszálltam a szélvédön ahogy beletapostam a fékbe. Azt hittem kiesik a protkóm a rémülettöl....még jo hogy nem egy mp-cel elöbb értem oda mert hamar beköszöntek volna anya és fia...

Ma este megint jöttem dolgozni, hát most meg egy farkas ugrott ki elém szegény nagyon kishiján élte túl. Biztosan megijedt a lámpáktól és nem tudta merre szaladjon,. Szegényke olyan riadt volt, nagyon sajnáltam. de nem lett baja, sikerült megusznunk mindkettönknek a találkozást. Az utolsó pillanatban huzta be a sejhaját....:):):)

Remélem holnap nem találkozom semmiféle állattal az uton...
Olyan gyönyörü naplemente volt, erröl beszéltünk egész este a kollegával...és persze hogy nálam nem volt fényképezögép....csupa pirosas-narancs volt a nyugati égbolt.

Még 3 nap és anyáék itt lesznek. Jajj már nagyon várom öket. Holnap lesz az éves "értékelés" mindenkinek külön be kell mennie az irodába és a 2 fönök elmondja ki mennyire volt béna tavaly. :) Majd megirom kirugtak-e. :):)

2011. február 14., hétfő

Évforduló Las Vegasban :)

Február 28.-án leszünk 2 éves házasok a drágámmal. Noha nem igazán ez az a dátum amire meg szoktunk emlékezni, hanem a megismerkedésünk (2004) július 4.-e (egyrészt mert egyikönket sem érdekel a papir cucc, másrészt mert az esküvönk eléggé el lett cseszve finoman kifejezve....elnézést a szóért, de ha szebben mondom hazudok....szóval az a nap semmit sem jelent...) . Az a fontos hogy megismerkedtünk, nem pedig az, hogy aláirtunk valamit...nem??

Most viszont teljesen véletlenül ugy alakult, hogy anya és a legdrágább barátnöcském, Csilla épp itt lesznek és épp azt a napot Las Vegasban töltjük, velük, a Mirage Hotelben.

Nem szeretek Vegasba menni mert sokadjára már elég unalmas megnézni ugyanazt az 1 utcát, de ugy érzem ez most jó buli lesz, ismerve anyát és Csillát. Szóval nagyon várom már!





2011. február 13., vasárnap

Filmszereplö lettem

:):):)
Na ugyan csak néhány jelenet erejéig...elég is volt, remélem azt is kivágják a filmböl....csak rontom az összképet. :)
Pénteken suliban - mármint a terepen, ásatásra jött egy filmes, aki dokumentumfilmet forgatott a Mesa Grande-n végzett régészeti feltárásról. Nem tudom másnál is annyit volt-e a fickó mint nálam, de nekem ugy tünt mindig engem talált meg. Mondtam is neki. De legalább mostmár tudom hogyan csinálják azt amikor valaki a földet turja és mégis alulrol filmezik. Nem tudtam elképzelni hogyan teszik alá azt a nagy kamerát. Hát már tudom. Sehogy. Nem a nagy kamerát használják hanem egy kicsit. Azt letette a fickó a földre elém miközben én kapirgáltam, négykézláb, leizzadt pofával, koszosan. Rá is néztem, hogy ezt most hogyan gondolja. Turtam a földet, ö meg elém teszi a kamerát pont oda ahol turtam....mivel épp filmezett, nem akartam megkérdezni, hát óvatosan probáltam nem a kamerát felturni és nem összekoszolni azt, mert elég nagy port kavartam ott....de gondoltam...ha ennyi esze van majd moshatja a kameráját..:):)

Szitálás, dokumentálás és mérés közben is megtalált a "bácsi". Nagy koszos fejjel ott viritok majd a filmben....hát nagyon szép....még nem tudom hol és mikor forgatják le, ha megtudom megirom. Na tessék. Még el sem kezdtem a régészkedést de már filmre vesznek. :):):) Nagy élmény leszek! :):):)


Nem értettem egy szót amit a mi csoportunkhoz kirendelt régész mondott, valami rádiuszos nemtudom mi volt, már elfelejtettem, találtam egy obsidian darabot és megkérdeztem hogy miböl tudja hogy nem üveg..merthogy totál úgy nézett ki....nagyon kedvesen elmagyarázta nekem, megköszöntem és elnézést kértem hogy magyarázatra szorultam a gyenge angolom miatt, de nagyon nagyon kedvesen azt hazudta hogy az angolom tökéletes. Hát. .....................persze. Tökéletesen ki tudtam nyögni hogy "bocs nem értem", és tökéletesen szó nélkül végig tudtam hallgatni a magyarázatát is. :):):) Egyszerüen tökéletes vagyok..de tényleg....:):):)


Ilyen obsidiant találtam, csak ugye csiszolatlanul:


Más téma: Éjjel a betegem kattogott, hogy baja van. Odamentünk hozzá Dave kollegámmal, és probáltuk kibogozni mit szeretne. - (ilyenkor tátog, mert lélegeztetö gépen van és ha mindig levennénk rola amikor kinja van, az nagyon nem tenne jót a tüdejének) Szóval az általam ismert összes angol szóra rákérdeztem, Dave is, (pedig ö ismer néhány angol szót lévén hogy amerikai :):):)) De nem tudtuk kitalálni mit akar. Aztán valahogy nagyon nehezen összekaparta a hangszálait, és adott ki néhány hangot, amiböl Dave végre kitalálta mit mond:

" Leköptem a szekrényt, töröljétek le.!"
És ezt totál kétségbeesve. Hát álmodott szegénykém és azt hitte tényleg leköpte a töle 5 méterre lévö szekrényt. Ez annyira fontos volt, hogy hajnali kettökor kb 10 percen keresztül próbálta a tudtunkra adni tátogva a sötétben.

De olyan is volt már, hogy ugyanezt azért játszotta el, mert épp csókot akart tölem és a kolleganömtöl, vagy szintén hajnali 2 körül fel akarta ébresztetni velünk a feleségét, hogy csináljon neki sztéket jól átsütve. :):) Mire Dave közölte vele, hogy ne haragudj Bob, de szeretem az állásomat, nem fogom felébreszteni a nejedet hajnali 2-kor. :):):)
Hát vannak ilyenek. Szegényke.
Ma jó sürü napom volt, készülök anyáékra, pedig tanulnom kellett volna...na majd holnap reggel.....

2011. február 9., szerda

Phoenix Hirek

Nem terveztem mostanában hogy erröl irok, de elég szörnyü dolog történt.

A tucsoni lövöldözésröl ahol egy politikus asszonyt akartak megölni és ahol egy kislány is meghalt, gondolom az egész bolygo hallott, ezért nem irtam rola. A hölgy az orvosok nagy csodálkozására nemcsak hogy tulélte de elég szépen javul is.

Autóbaleset történt, egy 41 éves nö meghalt. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a nö nem a balesetben halt meg, hanem elötte.
A nö 16 éves fia Oklahomábol elszökött Californiába, az anyja és mamája elmentek érte hogy hazavigyék. A nyomozok ugy hiszik, a nagymama vezette az autót amikor a hazauton itt Phoenixben tartottak, mellette ült az anya, hátul pedig a fiu a barátnöjével. A fiu hátulról megfojtotta az anyját, a nagymama megállt és segitségért sietett, de a fiu közben elindult a kocsival. A mami sportosan beugrott a kocsiba, és probálta megállitani az unokáját. Végül átmentek egy piroson és belerohantak egy pick-up truckba.
 A tv hiradoban egyébként azt mondták hogy a fiu elmebajos.Mondjuk ez lejön abbol hogy megfojtotta az anyját, nem kell hozzá orvosi vélemény....

Fura, hogy tavaly oktoberben óriási kárt okozó jégesö volt itt Phoenixben és én nem is tudtam rola.....most tudtam meg pár napja....nahát.....ugy látszik felénk nem volt semmi..... még jo mert az egyik autonk mindig tetö nélkül parkol......

9 - Isten zörgetett

9 nap mulva jön anya és Csilla barátnöm. Lassan már nem is a napokat hanem a perceket számolom.....:):)
A vendégszoba készenáll, a kirándulásokat már tervezgetem. :):) Ha egy M.o.-n élö kérdi mikor láttam öket utoljára, és felelek, hogy tavaly tavasszal, a válasz az, hogy "húúú jó régen!! Viszont ha egy itt élö magyarral beszélek erröl, a reakció: "hát akkor nem rég". Hát igen, nem olyan rég mintha kétszer olyen rég lett volna, az biztos...:):) De azért már nagyon jó lesz velük lenni. :)

Az elöbb a history-n néztem egy dok.filmet, amiben a bibliából idézve akartak bizonyitani valamit, de angolul nem értettem pontosan az idézetet, ezért megnyitottam online a bibliát magyarul, és elkezdtem olvasni:

".........Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem......." - és ekkor dörömböltek az ajtónkon.:):):) Na gondoltam, itt a vég! Isten zörget. Vacsorázni akar én meg nem föztem..... :):):) Hát ez vicces volt......persze a fickó az ajtóban kicsit sem hasonlitott egy isteni lényre, de ki tudja....lehet hogy ö volt én meg nem nyitottam ki......nem baj, jöjjön vissza amikor Pistim itthon van....


Egyébként rántotthusit készitettem tegnap és ma, imádjuk és már rég csináltam...néha jo az europaias kaja. :):) vagy nem is néha.....

Phoenix pets 2011

Na még jó hogy most beszéltünk arról hogy a foto (és egyéb) versenyeken mekkora bunda megy mindig, de az Arizona hirek oldalon találtam egy pályázati lehetöséget, Phoenix pets 2011 cimen.

Nem olyan nyerös fajta (ezért mertem részt venni rajta), hanem kiteszik az állatok fotoját ujságokba, neten itt-ott, hát feltettem öket. Ezekkel a képekkel, plusz a lejjebb általatok dicsért Bastet foto is ott lesz köztük. Hátha viszontlátjuk öket vmi Phoenix ujság oldalain.:):):)


Majd belinkelem nektek az oldalt ha kiteszik öket!

2011. február 7., hétfő

Tarantel-lakás, cicuk

Nofer olyan szép, nem tudom megállni hogy ne fotozzam....
 Az a fehéres lyukacsos "thing" ott, egy kaktusz elszáradt váza.

Kékszemükénk-Bastet
Ramses alszik
Luxor nézelödik az erkélyen

Amik nélkül nehéz lenne az élet a konyhában...

Néhány cucc, amitöl a hajam a égnek állt, és az jutott az eszembe: "ennyire nem lehetnek lusták, kényelmesek és "egyszerü" fejüek az emberek..."

Magától müködö keverö...hogy ne kelljen kavarnod fözés közben....mert ugye az mekkora meló lenne....
Banán akasztó.Mert nem jó neki a többi gyümölccsel a gyümölcsös tálban....az túl megalázó lenne a banán számára. Külön hely jár neki. Nem is értem hogyan élhetek enélkül....

És persze hogy ki tudd bontani a banánt, vegyél hozzá banánbontót is! De vigyázz! Nem mindegy ám hogyan használod! Olvasd el a tájékoztatót hozzá, nehogy elrontsd!

Zöldség-gyümölcs mosó folyadék. Hát nehogy már vizzel mosd meg az almádat.....áá...vegyél hozzá külön vizet....tudom már mi hiányzik az életemböl.....

És végül, a legfontosabb. Mivel embertpróbáló dolog a popcornt elkésziteni a mikroban, csináltak neked külön gombot, amire ráirták "POPCORN" hogy nehogy elrontsd! Ezt csak be kell nyomni, és kész a popcorn. Milyen jó! Enélkül bizonyára nem sikerülne elkésziteni ... De van külön gomb a krumplinak és pizzának is, ne aggódj!

Hirtelen csak ezek jutottak eszembe, de gyakran látok ilyen életbevágóan fontos háztartási cikkeket a boltokban. Hát, csak ennyire kényelmesek az emberek.....