Arizona Magyarul Blog


"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
(Dalai Láma)

2010. október 30., szombat

Zombik sétáltak Phoenix utcáin :)

Phoenix belvárosában különös felvonulás történt....a felvonulás kizárólag zombikból állt.
Itt igy halloweeneznek. :) Zombie walk:




2010. október 29., péntek

Beszólások a kicsiktöl

Ma beszélgettem a kistestvéreimmel skype-on. (Jonatán 9, Jordán 6, Eszteranna 14, Johanna 11). Megkérdeztem tetszik-e nekik a gördeszka amit kaptak, mire jött a válasz a kicsi Jorditól:

" Fúúúú Niki!! Ez tök jóóó!!! Vagy.....még jobb mint a tök!!! " :)

Jonatán az iskoláról "áradozott":

"A tanárnéni hozzámvágta a matekdolgozatomat......pedig hozzám már rég vágta......" :)

Jonatán mesél:
"Képzeljétek el, az ikrek ....igy....ugyanolyanok....."

Jona egy kisfiuról beszél, akit valoszinüleg nem különösebben kedvel:

én: hovavaló az a gyerek?:
Jona: egy állatkertbe....

Eszteranna állitgatta a kamerát, mire Johanna felháborodva(nem szeret kamera elött lenni):
- Miért mindig én vagyok a kamerában??

A növére kedves válasza: - Mert te beterited az egészet!!

Eszteranna meséli, hogy az osztálytársa milyen rossz gyerek, és hogy a tanárnéni helyre akarta tenni:
- Az elsö padban ülök, tanárnéni hozzámvágta az osztálynaplót, a székem lábát kapta el.
én: Miért hozzád? Melletted ül a gyerek?
ö: -Nem. A legutolsó padban....

(jól céloz a tanárnéni...:):):):) )

Elátkoztak, most várom hogy sorvadjak :):):)

Az iwiw forumban a Valami Amerika topikban volt szerencsém beszélgetésbe elegyedni egy Zsolt nevü elmebeteg vudumágussal. Ott elolvashatjátok az egész trécset, ha akartok jókat mosolyogni. Ide csak "bevágok" pár mókás mondatot:

"Azt meglätok egy jol kinezö aranyszöke topäzkekszemü leänyzot sokat lätok mert sok van de olyan citrom arcot vägnak,hogy .... leszolitsam vagy ha leszolitom megbänom mert energiavämpir."

"Amerikät is szeretem klaszak a kowbolyos filmek meg a wadnyugati 1872 south -carolinai 50 dolläros amin Wasington portreja van rajta."

"Szoval talän igen ez az ami engemet felelemmel tölt el,hogy nem engedhetem meg magamnak,hogy beteg legyek mert en nem tudom kitermelni tenyleg kinek kell gondoskodnia erröl az ällamnak vagy az embernek a viläg jobbik feleben nem uszik el mindened ha van betegbiztositäsod mert az ingyenes.
Szoval ez azert fontos tema mert bärki lehet beteg az egyentöl függetlenül önhibäjän kivül.
Vegyük csak peldäul az idöskori kötöszöveti gyengeseg okän vagy inkfartus utän kialakult 3 hegyü billentyü cserelyet ekkor kap a päciens metälszivbillentyüty ami 50 evig jo nem diszno szivbillentyüt ami 8-10evig jo,vagy kap a beteg egy mustary vagy künsztliche ervälyterungot bärmelyik mütetet is nezem 120 ezer dollär ha van biztositäsod akkor is kikell fizetned 50-60 ezer dollärt vagy ha nem tudsz es van biztositäsod akkor megkell halnia az embernek.
Szoval te ezt,hogyan lätod Canada a 60-es70 evekben tök jo szivmüteteket talält ki innen terjedt el az egesz vilägra es ottan is ingyenes szoval erted a problemät."

(persze, mert a szivbillentyüt bármely országban csak ugy dobálják oda az embereknek ingyen....:D:D:D:D ilyen példát!! :D:D hát én olyan jól mulattam rajta.)

"a Disznoszivbillentyüt Danielle Sterr regenyeben is megtalälod nem en talältam ki" (komoly, tudományos forrás..:D:D:D)


Ezt is nekem cimezte, most legalább megtudjátok milyen vagyok :D:D:

"te is olyan magyar vagy akinek rosz negativ az eletenergiäja tehät szarul ällsz az emberekhez gyorsan ätnezem milyen betegsegekell is kell szemolnia egy ilyen negativ embernek mint te tehät a sziv es erendszeri meg magas vernyomäs olyan vagy mint az idöjäräs ez labilis embert eredmenyezz es ha megegyszer gonosz leszel velem el is ätkozlak tehät gondolkodj,hogy en nem elened vagyok hanem megprobälom a tenyeket leirni,en nem a hülye magyarokat akarom bevonzani hanem a jokat.
Na csokoläde.
Na csokoläde"

 Itt pedig rávilágitottam mekkora hülye, de még finoman. Ez volt a reakciója:

"Lenemerj meg egyszer fikäzzni azzal a szar magyar mentalitäsoddal mert elätkozlak."
"Minden magyar aki gonosz volt velem a multban es lelki serülest okozott az sorvadjon el sorvadjon el sorvadjon el.
Ämen."

" Hiszem es tudom,hogy a jo magyarokbol van a több akik 1956-idejen segitö kezet nyujtottak honfitärsaiknak a tävoli nyugaton"

Ilyen vagyok. Negativ, szar és nem segitek. :):):) Hát, másfél órája a mondatain röhögök. Szerintem nem is létezik ennyire sötét ember. Szerintem megjátsza. :):) Bár ha visszaemlékszem magyarországi multamra, volt ott is ilyen vudumágus ismerösöm. :):):)

Van amiben igaza van, pl drága az egészségügy itt az USA-ban, de ezek a példák.....naés az, hogy szerinte az USA Xar, mert ö olvasott egy regényben a disznoszivbillentyüröl........ :)

Áááá baxus...ez olyan mintha viccelne....:D:D:D:D:D:D


Na jó, megyek lefekszem aludni ebben a xar országban, mert álmos vagyok. :):):)

(ja félreértés ne essék,  mégegyszer megjegyzem, hogy van ami nem hülyeség abban amit irt. én az átkozódós, megfogalmazós, példaválasztós részén röhögök, nem azon hogy diszno vagy nem diszno, dollár vagy nem dollár. mókás figura lehet, nem sok sütnivalóval.....)

2010. október 28., csütörtök

Föiskola fejlemények

Most értem vissza a régész tanárnövel való interjumról Mesaból. Az iskola 43 mérföldre van tölünk, ami 70 km. Nincs közel, de nem érdekel....csak vegyenek fel.
A hölgy, Shereen nagyon kedves volt, elmondott mindent amit nem tudtam. Mostmár legalább tudom pontosan mit kell tennem és látom a "végét", ami ugye a "kezdet" lesz. :):):)
Elöször is meg kell irnom egy tesztet angol nyelvböl és matematikából....amitöl tartottam...matek....na mindegy, ez sem érdekel, akarom, ugyhogy megcsinálom.
Erre a tesztre online fel tudok készülni, Shereen e-mailezett nekem egy linket, ahol ingyenesen tesztelhetem magam, és ha ugy érzem felkészültem akkor mehet élesben az iskolában. Akárhányszor megpróbálkozhatok a teszt megirásával, nem baj ha nem sikerül elsöre, söt Shereen azt mondta sokan tanulás nélkül irják meg elöször, hogy aztán tudják, hogy miböl készüljenek fel legközelebb. Hát, én inkább tanulnék az elsö alkalomra is....

Külön angol tanfolyamra szerinte sincs értelme befizetnem, ahogy a prof is mondta, szerintük tudok eleget. (ezek szerint én vagyok az egyetlen aki ezt nem igy látja...:) ). Nade a teszten ugyis kiderül majd kinek van igaza...:):)

Januárban indul egy terepgyakorlat, régészeti ásatáson tanulhatok anélkül hogy elötte ezt a tesztet megirtam volna, és rendesen hozzátartozik az oktatáshoz, az ott kapott kreditpontokat átvihetem a föiskolára. Ez már felvillanyozott. A prof ugyanis nem jelzett vissza a beigért mexikoi ásatásról, én pedig nem akarom nyaggatni vele. Igy legalább nem csupán hobbiból csinálhatom majd, hanem ugy, hogy közben hasznom is lesz belöle a suliban. Egy szemeszter 200-800$ között lesz, attól függöen, hogy hány kredites.
Ott részt veszek majd az ásatásban, segitek, tanitanak. Érdekes módon ezek az ásatások éjjel zajlanak. Gondolom a nappali meleg miatt.

Miután túlvagyok a teszt megirásán, felkeresek egy tanárt az eredményemmel, és ha megfelelek, kezdhetem is felvenni a különbözö tárgyakat. Nagyon érdekes tárgyaim lesznek, kivéve a matekot, minden érdekel.

szociál-kulturál antropologia,
ember eredete és fejlödése
etnikai kapcsolatok az USA-ban
boszorkányság, varázslat, gyógyitás
antropologia a médiában
eltemetett városok és ösi törzsek, civilizációk
tereprégészet
a délnyugat régészete (Arizona, California, Uj-Mexiko ....)
törvényszéki antropologia ( ismered a Dr Csont cimü sorozatot? Na ott a föszereplö csaj törvényszéki antropologus. Hullákat elemezget, hogy kideritse hogyan halt meg, ki volt, stb....)

Mind mind nagyon érdekes téma!!! 
Ha megvagyok a 2 évemmel a fösulin, akkor 60 kredittöl átvesznek az ASU-ra, egyetemre, és ott még 2 évet huzok le, aztán meg ki tudja mire adom még ott a fejem.

Már uugy várom hogy elkezdhessem. De addig kezdhetem belevetni magamat a matematika "szépségébe", mert anélkül elfelejthetem a hullákban és földben turkálást sajnos.

Milyen ironikus...a matek volt életem nagy kinlódása az iskolában. Mindig problémám volt vele, alig vártam hogy  meglegyen belöle az érettségim, és most, ez az elsö lépés ahhoz, hogy beteljesüljön az álmom, hogy régész lehessek.

2010. október 25., hétfő

Naplemente, ahogy itt csinálja Nap koma..:):)

Ahogy lement a Nap tegnap este, én kaptam a fényképezögépet és kisuhantam a ház elé kattintani egyet-kettöt. Imádom a naplemente utáni szines égbolt látványát, remélem nektek is ad néhány kellemes pillanatot ez a pár kép.





2010. október 24., vasárnap

Phoenix hirek röviden :):)

--Wickenburg: 4 éves kislányt löttek le Wickenburg mellett: Két család célbalövést gyakorolt, a 8 éves kislány apja felügyelete mellett lött, amikor a 4 éves kishuga elérohant. A kicsi a kórházban meghalt.

--Férfit löttek le Phoenixben egy Premier Inn hotel elött. Meghalt.

--Arizonában mostantól megengedik a gyerekeknek a mobiltelefon és egyéb hordozható, elektromos készülékek használatát az iskolai órákon. 

--Phoenix: Ismét "UFO"-t (vagy mit is??) láttak Phoenix lakosai szombat éjszaka. Sokan izgatottan telefonálgattak, volt aki üstökösöknek, volt aki idegeneknek vélte a tulajdonképpeni éjszakai ejtöernyös tüzoltó gyakorlatot. :):):):)

--Phoenix: Buzi és leszbikus gyerekek és szüleik harcolnak Phoenixben az iskolai "buziverés" ellen. (elnézést a kifejezésért, de igy világos legalább :))

--Phoenix/Chandler: 14 éves kislány tünt el, hétfö ota keresik.

-- Phoenix/Gilbert: Egy gyalogost elgázoltak, rögtön meghalt. A gázolo a helyszinen maradt.

--Nöci balrakanyarodáskor áttévedt a szembejövö sávba, összeütközött egy másik autóval, a kereke kiesett és eltalált egy harmadik személyautót, egy Volvot. Hárman megsebesültek, a Volvoban senki sem sérült meg.

--Mexikoi étterem égett le, senki sem sérült meg. (véleményem szerint túl erös lehetett a salsa szósz, az gyulladhatott ki :D:D:D )

--3 autó ütközött össze, 1 ember sulyosan, 3 könnyebben sérült. A baleset okát nem tudják még.

--20 éves srác éjjel, világitás nélkül biciklizett, ezért a rendörök meg akarták állitani, de menekülni próbált. Elkapták, kiderült hogy nagyjából 30 dkg marihuana volt a hátizsákjában.

--48 éves férfi kis csoporttal indult buvárkodni a mellettünk lévö Pleasant tóhoz. A férfi buvárkodás közben eltünt, nem találják. (neki már nem olyan "pleasant"......:D:D:D )

--Phoenix/Scottsdale:
Keress 100.000 $-t "könnyen" :
SCOTTSDALE'S  MOST WANTED
Robert William Fisher, 2001-ben megölte feleségét, kislányát és kisfiát, azóta keresik. Aki feladja, 100.000 $-t kap!--szerintem célszerü Mexikoban kezdeni a keresést :D:D:D:D

Itt megnézhetitek Arizona leginkább keresett bünözöit. Szép kis lista, alig van közöttük "nemmexikoi". A legtöbbet szexuális bántalmazás vagy drog, de akad akit gyilkosság miatt keresnek. Ezek valoszinüleg már hazamentek Szancsez bácsikájukhoz.......

2010. október 21., csütörtök

Csörgökigyó

Tegnap este érdekes dolog történt velem. Már sötét volt, vittem ki a szemetet, és látom, hogy Pistim kocsija mellett áll egy fickó, hosszú bottal és valami zsákkal a kezében. Gyanus volt ahogy ott áll, azt hittem a kocsit lesi, ezért közelebb mentem hozzá, hogy lássam mit müködik ott, amikor rámnéz és haláli nyugott hangnemben, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga, ezt mondja:
"Hello, vigyázz hova lépsz, mert itt kószál valahol egy csörgökigyó" --és továbbállt.
Pff....ez után ugy lestem a földet, hogy szerintem azt is megláttam volna ha egy hangya fintorgott volna. Tudom, hogy ez itt nem meglepö dolog, hiszen a sivatagban vagyunk, de igy még senki nem mondta az arcomba hogy na figyu itt egy csörgökigyo valahol a lábad alatt...örültem hogy beértem a házba. Megnéztem a fickót jobban, és láttam, hogy kigyóbüvölö az illetö :D:D:D  valaki felhivhatta öket hogy kigyót látott, és ezek kijönnek hogy elvigyék. Szóval hivatalos közeg bácsi volt.

2010. október 18., hétfő

Hoover Dam, Vegas

Hazaértünk Vegasból. Este mig Pistiék kovályogtak a hotelekben, én a Caesars Palace elött fotoztam, már amikor épp nem szakadt az esö. Lényeges hömérséklet különbség van PHX és Vegas között. Nyáron nem volt ekkora differencia. Természetesen Vegas hüvösebb. Ma a Hoover gátnál, az arizonai oldalon mérföldes sor állt, volt aki a kocsija tetején feküdt, párnával a feje alatt, ebböl következtettünk arra, hogy nem másfél perce állhatnak ott. Csinálják az utat és a hidat a gát fölött, igy hol az egyik, hol a  másik iránybol érkezöket állitották le. Mi pont megusztuk a várakozást. Nem sokat láttam az utcsinálgatásból, mert majdnem az egészet végigaludtam. Csak az arizonai oldalon ébredtem fel. Állitolag mi is 1 orát xaroztunk a gát elött, olyan lassan ment a sor, de akkor még nem állt, pont azt az oldalt engedték, csak lassu volt.

Na ennyi most mert álmos vagyok az iráshoz. Még mutatok pár képet amiket az uton készitettem.






2010. október 15., péntek

Itt van az ösz...itt van ujra....

....szép, mint mindig énnekem.....
na ennyi elég is volt a magyar irodalom órából. Szerettem ezt a verset. Szép. És tényleg szeretem az öszt. A gyönyörü szineket, a csörgö faleveleket, a friss, öszi levegöt. Csak az a baj, hogy ebböl itt Phoenixben egyik sincs meg. Itt az ösz annyit tesz, hogy nem kapunk agyvérzést a Nap áldott sugaraitól. Kellemes 30-35 fok van, pont jó. Söt, néha még felhöt is látunk. Hát, itt ezt szeretem az öszben. Bár bö órás kocsikázással igazi öszt is láthatunk, Prescott magasságában. Megyünk is a jövö héten, de elöbb még Vasárnap Vegas napok lesznek megint.

Kedves Romesznak köszönhetöen tudom, hogy most nyitják meg az uj hidat a Colorado folyo fölött (aminek felépitését szinte végignéztük), ugyhogy az már tuti, hogy Kingmantöl tovább nem vezetek. Még székre állva is szédülök, nem még egy olyan hidon mint az. Még akkor is, ha nem lehet lelátni rola. Nekem elég a tudat, hogy mi van vagy mi nincs alattam......

Érdekes dolgok történnek velem a munkahelyemen mostanság. A vicces figura Joe, aki eddig egyszer szolitott a nevemen, és aki alig szol hozzá bárkihez is, a multkor megvédett a román növel szemben, most pedig, mivel pár napja látta milyen energia italt iszom, hozott nekem egy ujságot, amiben felsoroltak néhány egészségesebb fajtát, nehogy már azokat az egészségteleneket igyam. Micsoda figyelmesség. Söt, ma majdnem rám is mosolygott. Olvad a jég....

De ez semmi. Darleen, a betegem felesége, aki utált, és aki szintén a román növel valo konfliktusom után kezdett el kedvelni, ma odáig jutott, hogy amikor a sogora és felesége eljöttek hozzájuk vacsorázni, szolt, hogy menjek ki a konyhába vele, mert szeretne bemutatni nekik. Nahát. Ráadásul kiderült, hogy a házaspár Los Angelesböl jött, és ismernek magyarokat ott. Egy biozonyos H.Lászlót is, ugyhogy ha véletlenül olvas az illetö, akkor szólok, lett egy közös ismerösünk. :):):) Kedves emberek.

A betegem unokája pedig beszélt nekem valamit a halloweenröl, arrol hogy itt miket csinálnak olyankor, és nekem fogalmam sem volt miröl beszél, mire a kolleganöm tájékoztatta, hogy mi Magyarországon nem tartjuk a halloweent. Erre jött a 9 éves válasza kiguvadt szemekkel: "Micsoda?? Kik ezek a teremtmények?? Milyen emberek ezek??
Hát ez durva nem? Ugy szájon vágtam volna. Ugy nézett rám, mintha a Marsrol jöttem volna és legalább 6 csáp lógna ki a fülemböl.

Ja végre elkezdtem a mozgást, multkori nagy lendületem kb fél napig tartott, de most tényleg benne vagyok. Kedves sógornöm, Olgi sokat segit azzal, hogy jön velem az edzöterembe. Futok, körbejárom az egyéb gépeket, préselem a belemet, sulyzózok stb, nyuzom magam és még jol is esik. Ez után pedig ledobom magamról a sportcipöt és csobbanok a medencében, és még ott is nyujtogatom a hájkupacok alatt rejtözködö, még megmaradt izmocskákat, és uszkálok kicsit. Ezuttal nem követem el azt a hibát, amit mindig, hogy egyszerre sokat csinálok, aztán totál elmegy a kedvem az egésztöl. Elsö nap fél órát futottam, másnap csak 10 percet, nem eröltetem, és igy jó. Már most sokkal jobban vagyok, a hasfájásaim is elmultak, söt a közérzetem is jobb, bár azt hiszem ezek nem csupán a mozgás hiányátol, hanem a nyári forroságtól is voltak. Megviselt ez a nyár. Remélem a következö könnyebb lesz, bár akkor is jobb mint otthon a telek voltak.

Baby madárpókom Pistim szülinapján, oktober 5.-én végre levedlett ujra, már 1 honapja nem evett, eléggé aggodtam érte. Egyre szebb, majd teszek fel képeket rola. Most kb 6cm a lábfesztávolsága, Még mindig kicsi. Sikerült végignézni a vedlését, nagyon érdekes volt. Elejétöl végéig még egyik pókomnál sem láttam, ez volt az elsö alkalom. Fotoztam végig. Ezt is meg fogom mutatni.

Olgi november közepéig lesz itt, remélem addig sikerül eljutni az Antelope canyonba. Már rég tervezzük. Az a baj, hogy ritkán vagyunk együtt szabadnaposak Pistimmel, igy mindig elmarad. Talán jövöhéten.

Suli téma lassan, de halad. Végre válaszolt a régész hölgy, aki 2 honapig kakált az e-mailjeimre. Feleltem neki, és most megint 1 hete nem kapok választ. DE ! Töle függetlenül már leadtam a jelentkezési lapomat, meglátjuk mi lesz.

Talán uj magyar családot köszönthetünk Phoenix városában nemsokára, ha minden igaz, de nem kotyogok annyit, inkább várok és remélem hogy sikerül nekik. Neem, nem Csillárol és Zoliról van szó. :):):)

A végén Arizonát át kell nevezzék majd MagyAr (i) zonára. :):):)

2010. október 12., kedd

Megint Grand Canyon

Már ugy járunk oda mint régen otthon a tescoba jártunk tesco gazdaságos ropiért. :)
Elvittük sógornömet, Olgit tegnap. Mint mindig, most is nehezen kaptam levegöt, de szerencsére ezuttal az orrom legalább nem vérzett. Találtam egy tök jó könyvet, a kanyon összes turista utvonalával és kirándulóhelyekkel, ugyhogy végre a weblapra össze tudom irogatni majd ezeket is. Csak idö kell. Annyi könyvet vettem mostanában Arizonáról, hogy nem gyözöm forditgatni.....


Visszatérve a kanyonhoz: Még mindig elbüvöl és akárhányszor megnézném. Föleg mert fotozási szempontból az sem mindegy mennyire süt a Nap, mennyi felhö van (minél több annál jobb), havazás, esö, minden számit és minden alkalommal más a foto hangulata. Legutóbb például sikerült szivárványt és csodaszép naplementét fotoznom, söt, a ködös kanyont is láttuk. Most pedig egy aranyos mókust és egy gyönyörü kék madárkát is sikerült lekapnom.


Vittünk pulcsit, mert számitottunk rá hogy ott ilyenkor már hüvös van, de persze hogy a kocsiban maradt. Nappal kellemes 23 fok körül volt, de késö délutánra eléggé leesett a hömérséklet, hideg volt pulcsi nélkül. Este csupán 3-5 fok körüli volt, de akkorra mi eljöttünk. A hazaút is érdekes volt, megálltunk hopi indián árusoknál, nagyon szép ékszereik, kosárkáik, edényeik vannak. Szivesebben veszem tölük mint a városban, hisz a rezervátum területén saját portékájukat árulva a bevétel egésze az övék marad, nem adóztatja meg az állam. Ha viszont a városban veszem meg ugyanezt, nem elég hogy kissé drágább is, de az indiánok kevesebbet is kapnak belöle. Nagyon kedves emberek. Barátságosak és olyan tiszták. Jó rájuk nézni. Nagyon érdekes volt, hogy a kanyontól kiérve rádioadást kerestem hogy ne aludjak el a volánnál, és csupán egy indián rádióadó jött be, semmi más. Valami indián éjáéjáéjáááá....jött be rajta. Nagyon vicces volt. Persze nem gunyolodom hisz tisztelem öket, csakhát képzeljetek el egy indián törzsi éneklést a rádióban James Blunt meg Michael Jackson helyett. Fura volt.
Ez volt az egyetlen adó, amit fogni tudtam a hegyek között.

Ha valaki itt jár, ajánlom figyelmébe, hogy a nyugati bejáraton menjen be és a keletin ki, mert a keletiböl kifele jövet jobban rálátni a bal oldalon lent található hatalmas szakadék-labirintusra, ahol a kis Colorado folyot is látni ha lekanyarodsz a tábla által jelzett scenic view-hoz.(kilátó) Természetesen a déli peremröl beszélek, nem az északiról.

Jó volt..megint. Jövö héten Vegasba megyünk, de még elötte valoszinüleg beiktatunk egy Sedonát és jó lenne kitalálni valami ujat is, szeretnénk megnézni végre az Antelope canyont és a Zion canyont is. Elöbbi 4,5 óra tölünk, utóbbi viszont elég huzos lesz, Utah szélén van. Nem baj, van rá idönk, egy egész élet. :):)

A képen a sülyedö hajó "sinking ship" láthato arról az oldalrol amelyikröl nem nagyon látszik hogy "sülyed" :):):)

2010. október 9., szombat

Kigyó-sonoran whipsnake

Eltüntem, tudom, itt a sógornöm, ugyhogy nem is fogok mostanában tul gyakran jelentkezni. Kirándulgatunk. 2 napja pl az Apache Trail Canyon Lake és Roosevelt Lake közötti szakaszán kirándultunk, gyünyörü volt, és láttunk egy kigyót vagy siklot nem tudom, bár ugyanazt láttuk amit a multkor is, és akkori neten keresgélésem szerint a rat snake-kel volt dolgom. MOST ITT JAVITOK UTOLAG.....elbénáztam. A neten keresgéltem ahelyett hogy a saját oldalamon tettem volna. Én magam tettem fel ezt a kigyot az oldalamra....na mindegy....szoval nem rat snake, hanem sonoran whipsnake a kigyo neve..... 1,8 méter hosszúra nö meg.

Most azonban nem maradt le a feje a képröl, ott álltam mellette és nem ijedt meg, nyugodtan tudtam fotozni. Az ut közepén napozott a drága. A kocsitól sem ijedt meg.